Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Battığı İddia Edilen 3ac’den 400 Milyon Dolarlık Tasfiye Söylentilerinin Ardından İlk Açıklama

Three Arrows Capital’in (3ac) kurucu ortağı Zhu Su, geçtiğimiz günlerde LUNA olayından zarar ettiklerini açıklamasının ardından gündeme gelen iflas söylentilerine cevap verdi.

Celcius’da yaşanan sıkıntıların 3ac’yi de etkilediği belirtilirken şirketin batacağı yönünde dedikodular ortaya çıkmıştı.

İddiaların atıldığı günden beri açıklama yapmayan CEO Su, konuyla alakalı net bir açıklamada bulunmadı.

Yaptığı açıklamada Zhu Su, “İlgili taraflarla iletişim halindeyiz. Bu konuyu çözmeye kararlıyız.” ifadelerine yer verdi.

Ancak ABD medyasında yer alan haberlere göre şirketin 400 milyon dolarlık fonunun kripto para piyasasının düşüşünden kaynaklı tasfiye oldu.

Bu 400 milyonun kesinliği belirli olmasa dahi Wublockchain tarafından paylaşılan bir gönderiye göre Three Arrows Capital, geçtiğimiz ay Bitfinex borsasında yaklaşık 31 milyon dolar zarar etti ve en çok zarar eden hesaplar arasında ikinci sırada yer aldı.

Bazı yorumculara tek bir borsadaki kayıp genel zararı ya da karı belli etmezken Bitfinex, hedge’lemek için kullanılmış olabileceği düşünülüyor.

Boğa sezonunun en verimli dönemlerinde elinde bulundurduğu varlık değerinin 10 milyar dolara ulaştığı belirtilen şirketin, yatırım yaptığı ürünlerin son zamanda %50’ye yakın düşüş yaşamasından kaynaklı oldukça zarar ettiği düşünülüyor.

Şirket CEO’su Zhu Su, daha öncelerde takipçilerine UST aldırmıştı ve çöküşün ardından özür dilemişti. Daha sonralarda ise SuperCycle teziyle 2.5 milyon dolara gitmesini beklediği Bitcoin’in 30 bin doların altına düşmesinden kaynaklı bir kez daha özür diledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!