Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paxos SEC’nin Aksine BUSD’nin Menkul Kıymet Olduğuna Katılmıyor: Dava Açmaya Hazırız

Stablecoin ihraççısı Paxos, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance USD’nin (BUSD) menkul kıymet tanımına “kategorik olarak” katılmadığını açıkladı.

Paxos tarafından pazartesi günü yapılan basın açıklamasında, SEC tarafından öne sürülen ve BUSD’yi zan altında bırakan menkul kıymet nitelendirmesine karşı çıkıldı. Şirket, SEC’nin tanımlamasıyla kategorik olarak aynı fikirde olmadığını çünkü BUSD’nin federal menkul kıymetler yasaları kapsamında bir menkul kıymet olmadığını öne sürdü.

Ayrıca BUSD’nin her zaman 1:1 oranında dolar cinsinden rezervlerle desteklendiğini ve iflastan uzak hesaplarda tutulduğunu iddia etti. Başlatılan bu soruşturmalar karşısında memnuniyetsizliğini dile getiren Paxos, gerekirse şiddetle dava açmaya hazır olduklarını belirtti.

Ayrıca Paxos tarafından yapılan basın açıklamasında, Wells Bildiriminin özellikle BUSD ile ilgili olduğunu ve şirketin başka herhangi bir hizmetiyle ilgili olmadığını vurgulandı.

Ortaya çıkan son bilgilere göre Circle şirketi tarafından yapılan şikayetin ardından New York Finansal Hizmetler Departmanı’nın (NYDFS) radarına giren stablecoin ihraççısı Paxos, BUSD üretiminin durdurulacağını bildirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!