Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal: “Altın İle Karşılaştırıldığında Bitcoin Hafife Alınıyor”

Milyarder risk sermayedarı ve PayPal ortak kurucu Peter Thiel, uzun zamandır Bitcoin destekçilerinden biri. Thiel, Riyad/Suudi Arabistan’da yapılan Future Investment Initiative (Gelecek Yatırım Girişimi’nde) konuşarak insanların Bitcoin’i hafife aldığını bir kez daha tekrarladı.

Uzun Zamandır Bitcoin Destekçisi

Peter Thiel başta da belirttiğimiz gibi uzun süreli bir Bitcoin destekçisidir. Thiel 2013 yılında Bitcoin’in dünyayı değiştirecek potansiyele sahip olduğunu söylemiştir. Paypal’ın ortak kurucularından biri olaran Thiel, Bitcoin’in finans alanında köklü değişiklikler yapacağına inanmaktadır. Thiel iktisadi ve mali egemenliğin sınırlarının olduğunu düşünmekle beraber kripto paraların geleceğin para birimi olacağını savunmaktadır. Chicago Üniversite’sinde konuşma yapan Thiel, PayPal’ın aksine Bitcoin’in gerçekten bir para birimi yaratmakta başarılı olduğunu belirtmiştir.

Dijital Altın

Peter Thiel Bitcoin’in dijital altın olup rezerv paranın yerini alacağına inanmaktadır. Bitcoin’in kısıtlı sayıda olması ve kazılabilirliği gibi özellikleri açısından altın ile kıyaslamış ve:

“Paranın rezerv hali gibi. Altın gibi tamamen bir değer deposu. Bitcoin altının siber eşi konumuna gelirse büyük bir potansiyel elde eder.”

Buna rağmen Peter diğer kripto paralar ile ilgili bu kadar hevesli değildir.

Prens bunları dinliyor mu?

Peter Thiel Bitcoin ile ilgili oldukça iyimser bir tavır sergilerken Riyad’da Suudi prens tamamen farklı bir görüş içerisindedir. Dünyadaki en zengin Arap olan Prens Alwaleed bin Talal, tıpkı Enron gibi Bitcoin’in de patlayacağına inanmaktadır.

Suudi Arabistan’da Bitcoin ticareti serbesttir. Fakat  Suudi Arabistan Finans Kurumu insanları Bitcoin’e yatırım yapmanın riskleri konusunda uyarmıştır. Orta Doğu milyarder kaynayan bir bölgedir ve eğer Thiel petrol-dolar sahiplerini Bitcoin’e yatırım yapma konusunda ikna ederse Bitcoin fiyatında bir artış görülebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment