Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Merkez Bankası Başkanı: Kripto Paralar İçin Düzenleme Yok

Singapur Merkez Bankası Başkanı, Kripto Paralar için düzenleme yapılmayacağını ancak teknolojinin getirdiği risklere karşı dikkatli olmaya devam edeceklerini açıkladı.

Singapur Parasal Yetki Kurumu (MAS) genel müdürü Ravi Menon, Bloomberg ile yaptığı röportajda şu anda “Kripto Paraları düzenleme isteğinde bulunmak için bir gerekçe  görmediğini” söyledi ve ekledi:

Kripto Paraların yasadışı finansman amaçlarıyla kötüye kullanılması bilinen bir gerçek. Bu nedenle anti-kara para aklama kontrollerine sahip olmak, terör denetimlerinin finansmanını engellemek istiyoruz.Bu şartlar Kripto Paranın kendisinden ziyade Kripto Para etrafındaki aktiviteler için geçerli.”

Menon’a göre, Merkez Bankası kara para aklamayı ve diğer cezai faaliyetleri önlemek için döviz operatörleri gibi dijital para aracıları için kuralları resmileştirmeye çalışıyor.

Singapur’un MAS bakanı Tharman Shanmugaratnam da açıklamasında, parasal yetki kurumunun kripto para birimlerini çevreleyen faaliyetleri izlediğini belirtirken “düzenleme yapma niyetinde olmadığını” söyledi.

Ayrıca, ilk madeni para tekliflerinin (ICO) hızlı bir şekilde büyümesinin ardından MAS, Ağustos ayında, bazı ihraçların bir güvenlik tanımına girmesine bağlı olarak Singapur’daki dijital göstergelerin satışlarını düzenleyeceğini açıkladı.

Menon Bloomberg‘e yaptığı açıklamada yakın geçmişte bitcoin’in bir “dolandırıcılık” olduğunu söyleyen JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon da dahil olmak üzere Kripto Parayı eleştiren bazı önemli şahıslarla birlikte “bu konuda açık fikirli” olacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment