Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal CEO’su Bitcoin İle İlgili En Büyük Endişesini Açıkladı

PayPal CEO’su, katıldığı Web Summit konferansında Bitcoin ve kripto paralar hakkında bir konuşma yaptı. Şirketin kripto para desteği vermesiyle ilgili kararlarından bahseden CEO, Bitcoin ile ilgili en büyük endişesini de açıkladı. Yapılan çevrim içi konferansta, CEO’nun BTC hakkındaki en büyük endişesinin “volatilite” olduğu ortaya çıktı.

PayPal CEO’su Dan Schulman, volatilitesinden ötürü endişe duyduğunu dile getirdiği Bitcoin için “küçük satıcıların kar elde etme potansiyelini yok edebilecek zayıf bir para birimi” tanımını kullandı. Bununla birlikte, Prnewswire’ın aktardığı röportajda, PayPal’ın volatilite konusunda yaptığı farklı bir uygulamadan bahsedildi.

Belirtilenlere göre PayPal, müşteriler satın alma işlemi yaparken kullanılacak kripto para biriminin döviz kuru platformda tam olarak gösteriliyor. Bu da kullanıcıların volatilite riskiyle karşılaşmasını engelleyen bir faktör olarak ortaya çıkıyor.

“Bu, kripto para birimlerinin asıl faydasını destekliyor ve bu paralarla volatilite dışında çok daha fazla şey yapabilme olanağı buluyorsunuz.”

Kripto paralar günlük harcamalarda kullanılacak

New York Times köşe yazarı Andrew Ross-Sorkin ile 100 bin kişinin katılım gösterdiği Web Summit konferansında röportaj yapan Schulman, kripto paraların günlük ödemelerde kullanılacağından da bahsetti. İçinde bulunduğumuz pandemi neticesinde tüketicilerin nakit para kullanmayı büyük oranda bırakması nedeniyle dijital ödemeler konusundaki eğilimin giderek artış gösterdiğini ifade etti.

Schulman, dijital cüzdanlar konusunda da şunları söyledi:

“Dijital cüzdanlar dijital para birimlerinin doğal bir tamamlayıcısı. 360 milyondan fazla dijital cüzdanımız var ve kripto paraları kucaklamamız gerekiyor.”

Kripto para hizmeti PayPal’ın planları dahilindeydi

Ross-Sorkin’in Shulman’a “Kripto paraları PayPal’a dahil etme planı bulunuyor muydu yoksa planlar değişiklik mi gösterdi?” diye sorduğu da belirtildi. Schulman’ın cevabı ise şu oldu:

“Müşterilerimize PayPal cüzdanlarında kripto para alma, satma ve tutma hizmeti sağlayacaktık. Çünkü araştırmalarımıza göre kullanıcı tabanımızın %54’ü bu hizmeti istiyordu.”

Son olarak Dan Schulman, gelecekte kripto paraların çok daha yaygın olarak kullanacağına inandığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!