Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitexen XRP Yatırımcılarına Bedava Spark Token Dağıtacak

Yerli dijital para alım-satım platformu Bitexen, 12 Aralık’ta gerçekleşecek olan XRP fork’unu destekleyeceğini açıkladı. XRP yatırımcıları Bitexen’in sunacağı bu hizmetten faydalanarak kendi paylarına düşen miktarda Spark token (FLR) alabilecekler.

89 farklı kripto para birimi ile Türkiye’nin en geniş kripto para yelpazesine sahip olan Bitexen, 12 Aralık’ta XRP’den ayrılması beklenen Flare Network’ü destekleyecek. Bu ayrılığı fork yoluyla gerçekleştirecek olan Flare Network, Spark adı altında 45 milyar adet token dağıtacak.

Toplamda 45 milyar token dağıtılacak

Flare Network XRP kullanıcılarına toplamda 45 milyar adet token dağıtacak. Bu dağıtım sırasında kimin token alıp almayacağına 12 Aralık tarihinde yapılacak denetimle karar verilecek. Denetim sırasında kimlerin bakiyesinde XRP olduğu belirlenecek. Denetimden önce hesabına XRP aktaran kripto para kullanıcıları, ilerleyen süreçte Spark token almak için hak kazanacaklar.

Flare Network ekibi tarafından yapılan açıklamaya göre dağıtım sürecinin 2021’in ilk veya ikinci çeyreğinde başlaması bekleniyor. Flare Network ağı da aynı süreç içerisinde açılacak. XRP kullanıcıları bu süreçte bu fork’u destekleyen borsalardan Spark token alabilecekler.

Yerli yatırımcının adresi Bitexen olacak: FLR nasıl alınır?

2 Aralık itibarıyla yapılan açıklamaya göre yerli XRP kullanıcıları bu dağıtımdan yararlanabilmek için Bitexen’i kullanabilecekler. 12 Aralık’tan önce Bitexen hesabında XRP tutan yatırımcılar, dağıtılacak 45 milyar adet FLR tokendan kendi paylarına düşecek kadarını alabilecekler.

Bitexen bu airdrop sürecini gerçekleştirebilmek için 11 Aralık 2020 günü, saat 12:00’de XRP yatırma/çekme işlemlerini durduracak. Borsa bunun ardından 11 Aralık’ı 12 Aralık’a bağlayan gece saat 03:00’te XRP kullanıcılarının bakiye kaydını alacak. Dağıtımlar bu kayıtlara göre gerçekleştirilecek.

Kripto para kullanıcılarının bu süreçten yararlanabilmek için yapmaları gereken tek şey 12 Aralık tarihinden önce Bitexen hesaplarına XRP aktarmak olacak. Flare Network’ün bire bir oranında dağıtım yapacağı biliniyor. Dolayısıyla bu tarihten önce hesabına (örnek olarak) 1000 adet XRP gönderen bir kullanıcı, dağıtım başladığı zaman 1000 adet FLR alabilecek.

Flare Networks nedir, ne işe yarar?

Merkeziyetsizliği ön plana çıkaran bu yeni kripto para projesi, XRP ekosistemini akıllı sözleşme teknolojisi ile bir araya getirmeyi hedefliyor. Ethereum Virtual Machine’e uyumlu bir şekilde çalışan Flare Network, bu sistem sayesinde her türlü Ethereum uygulamasını destekleyebiliyor.

Flare öncülüğünü Ripple’ın yaptığı Federated Byzantine Agreement adlı konsensüs mekanizmasını kullanır. Stellar tarafından da kullanılan bu mekanizma blockchain ağının kapasitesini artırdığı gibi ağı daha ölçeklenebilir hale getirir ve işlem maliyetlerini düşürür. Flare Network bu teknolojiyi şu iki sorunu çözmek için kullanacak:

“Halka açık blockchainlerde tutulan toplam sermayenin yüzde 75’i akıllı kontratlarla, güvenli bir şekilde transfer edilemiyor… İkinci olarak; akıllı sözleşme odaklı ağların ölçeklenebilirliği ile ilgili potansiyel sorunlar bulunuyor.”

Bitexen’den “yeni yıl” mesajı

Global düzeyde Binance, Bittrex, Bitfinex gibi borsaların bu fork’u desteklediği biliniyor. XRP kullanıcılarına bu müjdeyi veren ilk yerli borsa ise Bitexen oldu. Bitexen, buna benzer bir şekilde Bitcoin Cash hard fork’u olan Bitcoin Cash ABC’yi de destekleyen ilk yerli borsa oldu. Bitexen CEO’su Yahya Tuğyan Erdem, bu gelişme ile ilgili şunu söyledi:

Dünyada sayılı borsanın uyguladığı Ripple (XRP) sahiplerine özel SPARK Token dağıtımına Bitexen platformumuzla biz de dahil olduk. Sektörün öncü şirketlerinden biri olarak kullanıcımıza fayda sağlayacak hamleleri yeni yılda da hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!