Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Uyardı: Bitcoin Yükselmeden Önce 13 Bin Dolara Düşebilir

Yaptığı Bitcoin analizlerini sıklıkla traderlarla paylaşan Alan Masters, Bitcoin’in aylık mum grafiğini inceleyerek çeşitli yorumlar yaptı. Popüler analist, Bitcoin’in aralık ayında daha fazla yükselmeden önce bir düşüş göreceğine inandığını söyledi. Masters’a göre bu düşüş 13 bin dolar seviyesine kadar gerçekleşebilir.

Bitcoin mum grafiğinde bulunan aylık mum çubuklarını inceleyen kripto para analisti Alan Masters, BTC’nin bu ay içinde 13 bin dolara kadar düşebileceğini öne sürdü. Analist, düşüşün ardından Bitcoin’in kaldığı yerden yükselmeye devam edeceğini belirtti. BTC’nin Kasım 2020 aylık kapanışının çok güçlü olduğunu vurgulayan Masters, Bitstamp borsasında 19 bin 700 dolarda görülen kapanış değerine de değindi.

bitcoinYeni aya başlarken kırmızılar hakim

Aralık ayına başlarken Bitcoin grafiğinde kırmızı çizgilerin oluşuna dikkat çeken analist, endişe edilecek bir durum olmadığını şu sözleriyle açıkladı:

“Hiçbir şey düz bir çizgi halinde yükselmez, Bitcoin için de bu geçerli. Bu nedenle ay içinde ilk yarıda kırmızı, ikinci yarıda yeşil yönlü çizgi var. Yükseliş trendi ise zirvede kalmaya devam ediyor.”

Yani analiste göre düşüşün ardından tekrar yeşil bir grafik karşımıza çıkacak. Ekim 2017 yılında görülen BTC fiyat hareketliliğini de hatırlatan analist, şunları söyledi:

“Eğer Ekim 2017 tarihine bakacak olursanız  6434 dolardan kapanış yapan tam bir yeşil mum çubuğu göreceksiniz. Takip eden ay içinde ise bu çubuk, yükselmeden önce düşüşe geçmiş ve BTC fiyatı Kasım 2017’de %16 gerileyerek 5555,55 dolar olmuştu. Ay bazında değerlendirecek olursak bu düşüş sadece bir haftayı temsil ediyor. Ardından fiyat yükselişini sürdürmeye devam etti. Şimdi de piyasa döngüleri ve grafik göstergeleri tekrarlama eğilimi gösterdiği için aynı döngünün yaşanmasını bekliyoruz.”

13 bin doları görebiliriz ancak…

Bitcoin’in mart ayından beri EMA10 değerinin üzerinde olduğunu belirten Masters, Bitcoin’in birkaç gün veya iki hafta içinde 13.323 dolara kadar düşebileceğini söyledi. Ardından bu seviyeyi gördükten sonra Bitcoin’in sıçrama yapacağını ve yükselmeye devam edeceğini söyledi. Fakat analist, BTC’nin EMA10 değerinin altında seyretmesi halinde senaryonun geçersiz kalacağını ifade etti.

(EMA10: 10 günlük üssel hareketli ortalama)

Bitcoin yükselmeye devam edecek!

Bitcoin RSI değerinin çok güçlü olduğunu söyleyen Masters, son rallide fiyatı yukarı çekenin yatırımcılar olduğunu ve hala tam olarak bir FOMO görülmediğini dile getirdi. Özellikle olası bir ekonomi teşvik paketi açıklamasıyla Bitcoin’in daha da yükseleceğine işaret eden analist, şunları söyledi:

Bitcoin daha da yükselmeye devam edecek. Çünkü paranın nasıl çalıştığını anlayan insanlar, fiat paranın değerinin azaldığını görecek ve böylece sınırlı arza sahip, uzun vadede değerini kaybetmeyen bir şeye ihtiyaçları olduğunu görecekler. Hepimiz altını seviyoruz, fakat karşımızda artık sosyal medyayı ve akıllı telefonları bilen bir nesil var. Bu durumda da onlar için altın kripto para/Bitcoin’dir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!