Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal CEO’su: Kripto Paraların Finansal Sisteme Katacakları Konusunda Çok Heyecanlıyım

Ödeme teknolojileri şirketi PayPal’ın CEO’su Dan Schulman, Axis Tel Aviv 2022’deki açılış konuşması öncesinde Ctech’e açıklamalarda bulundu.

14 Mart tarihinde yaptığı açıklamalarda kripto paraların ve dijital defter teknolojisinin ileride finansal sisteme katacakları konusunda çok heyecanlı olduğunu belirten PayPal CEO’su Dan Schulman:

Herkesin konuştuğu kripto para fiyatları benim en az ilgimi çeken kısım. Bu düşünce kripto paraları varlık sınıfı olarak düşünmektir. Bana göre dijital para birimleriyle ilgili asıl heyecan verici olan ödemelerde ne tür fayda sağlayabilecekleri.

dedi.

Dijital merkez bankası paraları (CBDC) hakkında da açıklamalarda bulunan CEO: “Dünya genelinde nerdeyse bütün merkez bankaları dijital para birimi çıkarmaya çalışıyor. CBDC, Stablecoin’ler ve kripto para birimleri arasında gelişmiş ödeme sistemi kurulabilmesi ileriye dönük finans dünyasını yeniden oluşturacak.” dedi.

Axis Tel Aviv 2022 konferansında 50’den fazla katılımcı yer alacak. Konferans, fintech, perakende/e-ticaret, mobilite ve spor/sağlık başlıkları altında dört ana konu üzerinde gerçekleştirilecek. Bu yıl 9.su yapılacak konferansa katılan şirketler arasında Amazon, P&G, GM Ventures, APX ve Garmin Konnect-Volkswagen de bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!