Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna, Rus İşgalinin Hikayesini Anlatmak İçin NFT’leri Kullanacak

Rus işgalinden bu yana 100 milyon doların üzerinde kripto bağışı alan Ukrayna hükümeti, savaş çabalarını finanse etmek için Rus-Ukrayna savaşını tasvir eden bir NFT koleksiyonu başlatmayı planlıyor.

Bu ayın başlarında ülkeye kripto para bağışlayanlara airdrop açıklayan daha sonra ise iptal eden Ukrayna hükümeti, bunun yerine bir NFT projesi duyurmuştu.

İngiliz haber ajansı The Guardians‘ın 13 Mart tarihli haberine göre hükümet, proje kapsamında Ukrayna’nın Rus işgalinin hikayesini anlatmak için bir NFT koleksiyonu başlatmayı planlıyor. Haberde, NFT satışlarından elde edilecek fonların askeri teçhizat alımının yanı sıra medya faaliyetlerine fon sağlamak için kullanılacağına ve ülkenin dijital dönüşüm bakanı Alex Bornyakov konu ile ilgili yaptığı açıklamalara yer verildi.

NFT koleksiyonu, Rus-Ukrayna savaşının bir müzesi gibi olacak. Dünyaya burada neler olduğunu NFT formatında anlatmak istiyoruz. Her NFT, güvenilir kaynaklardan gelen bir hikayeyi temsil edecek. Havalı ve güzel görünmesini istiyoruz. Bu da haliyle zaman alıyor.

Bakan, geçtiğimiz günlerde ülkeye gelen bağışları silah almak için kullanmadıklarını gece görüş gözlüğü, kask, kurşun geçirmez yelek ve insani yaşam ihtiyaçlarını almak için kullandıklarını belirtmişti.

Ayrıca ülkenin dijital diplomasisinin, Facebook gibi birçok sosyal medya platformunun Rus devletinin medya içeriğini kısıtlamasıyla sonuç vermeye başladığını da dile getiren Bornyakov, sosyal medya platformlarını ve uluslararası şirketleri Rusya’yı engellemeye, Rusya’dan çıkmaya ya da bilgi politikalarını tamamen değiştirmeye ikna ettiklerini söylerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!