Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal Müşterilerden Fahiş Komisyon Almaya Başladı, Çözüm Bitcoin Mi?

PayPal’ın topluluk sayfası şu sıralar ödeme devinin kullanıcılarına nasıl fahiş fiyatlar çıkardığına dair olan şikayetlerle dolup taşmakta.

İddiaya göre PayPal özellikle son birkaç aydır sitesinde yazan komisyon oranlarının çok üzerinde oranlardan kullanıcılara işlem ücreti kesmeye başladı. Kullanıcılardan birisi ABD merkezli şirketin her gün bir itibari para birimini diğer bir itibari para birimi karşılığında yaklaşık yüzde 3 veya 4 daha yüksek fiyatlardan satarak 100.000 dolara yakın kazanç elde ettiğini vurgulamakta.

Ünlü Bitcoin analisti Tone Vays da gelen şikayetler üzerine PayPal’ın şemasını incelemeye aldı ve PayPal’ın Avro’dan Dolar’a olan çevirme işleminin komisyonunu kullanıcılar ile paylaştı.

Yüzde 4 komisyon oranı olduğuna dikkat çeken Vays, Bitcoin’in eninde sonunda ödeme devini ”yok edeceğini” ve bunun çok yakın bir zamanda olacağını da vurguladı.  Bitcoin ile PayPal’ın komisyon oranları ağın yoğun olduğu anlarda benzer rakamlara tekabül edebilse de, BTC’nin diğer avantajları her geçen gün bunun kullanımının artmasını sağlamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment