Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kakao’nun Kripto Parası, Çinli Borsada Listelenebilir

Güney Kore devlerinden Kakao yeni yeni piyasaya sürmüş olduğu kendi kripto para birimi için çalışmaları hız kesmeden sürdürüyor. News1 kaynağı tarafından aktarılan bir habere göre Kakao’nun yeni kripto para birimi Çinli bir borsada listelenebilir.

Kakao’nun Klay kripto para biriminin Çin içerisinde bir, Kore içerisinde de bir toplam iki kripto para borsasında listelenebileceği belirtiliyor. Ancak Güney Kore içerisinde oldukça sıkı olan kripto para regülasyonu Kakao’nun kendi memleketinde bir kripto para borsasında listelenme elde etmesinin önüne geçebilir. News1’ın anonim bir yetkiliye dayandırarak yaptığı habere göre Kakao böyle bir regülasyon engelini görmezden gelemeyecek kadar büyük ve bu yüzden sadece Çin’e odaklanabilir.

Kakao kendi ülkesi içerisinde en büyük 36. kurum konumunda ve toplam varlıklarının 8.8 milyar dolarlık değeri aştığı tahmin edilmekte. Firma kendi kripto para biriminin yanı sıra finanstan eğlenceye birçok alanda yer alsa da, KakaoTalk isimli anlık mesajlaşma uygulamasının 400 milyondan fazla kullanıcısı var ve şirketin en çok tanınırlık edindiği alan da bu.

Kakao’nun blockchain kolu olarak bilinen Ground X ise Klay kripto para birimini destekleyecek Klip isimli cüzdanı geliştirmeye başladı ve Klip’in yakında KakaoTalk üzerinde de kullanılabileceği bilgisi paylaşıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment