Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal, Kendi Geliştirdiği Coin ile İlk Kurumsal İşlemi Yaptı: Devamı Gelir mi?

Finans devi PayPal, ABD dolarına sabitlenmiş stablecoin’i PYUSD ile ilk ticari işlemini gerçekleştirdi.

PayPal, kendi geliştirdiği token’ın ticari ödemeleri ne kadar kolaylaştırabileceğini göstermek adına muhasebe firması Ernst & Young’a bir fatura ödemesi yaptı. Ödeme, muhasebe devinin Coinbase hesabına yatırıldı. Ödeme tutarı ise açıklanmadı.

PayPal’ın pazar geliştirme direktörü Steve Everett, “İşletmeden işletmeye (B2B) ödemeler, inovasyon için uygun bir alan ve dijital para birimleri bu kullanım durumlarında inanılmaz değer sağlayabilir” dedi.

Everett, stablecoinlerin fatura gibi ödeme işlemlerini ne kadar kolaylaştırabileceğinden bahsetti ve “Stablecoin gibi dijital para birimleriyle, ödemeler 7/24 yapılabilir, fonlar neredeyse anında transfer edilir ve gerçek zamanlı olarak çözülür” dedi.

Stablecoin pazarı kalabalıklaşıyor

PayPal, USD stablecoin’i PYUSD’yi bir yıldan uzun bir süre önce piyasaya sürdü. PYUSD, Ağustos ayında 1 milyar dolarlık piyasa değerini aşsa da CoinGecko verilerine göre günümüzde yaklaşık 700 milyon dolarlık piyasa değeri bulunuyor.

PYUSD’nin rakipleri olan Tether (USDT) ile USD Coin (USDC) ise milyarlarca dolar piyasa değerine sahip.

Ödeme şirketi, dijital varlık birimini büyütmek ve PYUSD stablecoin’in kullanımını artırmak için sık sık yeni ortaklıklar ve girişimler duyurarak bu alanda faaliyetlerine hız kazandırdı. Geçen hafta PayPal, ABD’li kurumsal müşterilerinin kripto alıp satabilmeleri, tutabilmeleri ve transfer edebilmeleri için yeni planlarını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!