Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance: Ethereum’un Statüsü Sorgulanmaya Başladı! Bunun Artması Gerekiyor

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’ın araştırma kolu olan Binance Research, Ethereum’un (ETH) deflasyonist yapısı üzerine önemli bir rapor yayımladı. Raporda, Ethereum’un son dönemde artan ihraç oranları nedeniyle “Ultrasound Money” (Deflasyonist Para) statüsünün sorgulandığı belirtildi.

Eylül ayında, ETH’nin ihraç oranı yüzde 0,74 seviyesine ulaştı ve bu oran son iki yılda görülmemiş bir yükselişi temsil ediyor. Bu artış, Bitcoin’in “sağlam para” ilkesinden ilham alan “Ultrasound Money” fikrine dair şüpheleri artırdı. Bu fikir, enflasyona dirençli ve alım gücünü koruyan bir sistem oluşturmayı amaçlıyordu.

Bu durumun Mart ayında Dencun güncellemesinin ardından başlayan daha geniş bir eğilimin parçası olduğu ifade edildi. Özellikle EIP-4884 (Proto-danksharding) ile birlikte Layer 2 (L2) çözümlerindeki ücretler düştü.

Ethereum’un önünde engel mi?

L2’lerin yıl boyunca ağ faaliyetlerini kendi bünyelerine çekmesi ve genel piyasa koşullarının da etkisiyle Ethereum ağındaki işlem ücretleri, dolayısıyla yakılan ücretler de geriledi. Eylül, Merge’den bu yana kaydedilen en düşük seviyelerden birini yaşadı. Bu durum, ETH arzının azalarak deflasyonist bir yapıya bürünmesini engelledi ve günlük arzda net artışlar gözlemlenmesine neden oldu.

Binance Research araştırmasına göre ETH’nin tekrar deflasyonist bir statü kazanabilmesi için Ethereum ana ağında (mainnet) aktivitenin artması gerekebilir. Ancak L2 çözümlerinin büyümesiyle birlikte kullanıcılar, bu katmanlardaki kullanım kolaylığı ve düşük maliyetler nedeniyle giderek daha fazla bu ölçeklendirme çözümlerine yöneliyor. Yine de, Ethereum topluluğu, bu değişen yapıya uyum sağlamak için çeşitli yolları araştırmaya devam ediyor ve ETH’nin “Ultrasound Money” anlatısının nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!