Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paypal Kurucu CEO’su Bill Harris: Bitcoin Tarihteki En Büyük Dolandırıcılık Yöntemi

Ta en başından beri ”çaba harcamadan zengin olma” yolu olarak göklere çıkartılan kripto para birimlerinin ilki Bitcoin, bir finans uzmanının ‘kendi’ görüşüne göre tarihteki en büyük dolandırıcılık yönteminden başka bir şey değil.

Paypal’ın kurucu CEO’su Bill Harris, sözüm ona kripto para birimlerinin ”zerre kadar değeri” olmadığını ve sadece kocaman bir ”pump and dump” (bir hisseyi çok  büyük miktarlarda alarak değerini arttırıp sonra hepsini satma olayı) şemasından ibaret olduğunu iddia etti.

Harris’e göre Bitcoin, doldurma ve yanlış bilgiye sahip olup aynı zamanda ”açgözlülüğün pençesindeki” kullanıcıları yakalayarak, normal ailelerden internet dolandırıcılarına büyük miktarda bir varlık akışına sebebiyet vermekte.

Harris’in bu iddiaları geçen ay Bank of England  (İngiltere Merkez Bankası) yöneticisi Mark Carney’nin Bitcoin hakkında yaptığı ”bir balonun bütün karakteristik özelliklerini taşıyan” bu yapıya sadece ‘aptallar’ yatırım yapar ifadesini de destekler nitelikte.

Recode’daki bir görüş yazısında Harris şunları kaleme aldı:

”Bitcoin dolandırıcılık ve sahtekarlıktır. Bana göre dünyanın daha önce hiç tanıklık etmediği türde bir kocaman pump-and-dump şemasından başka bir şey değil.”

Pump and dump şemasında bu işi başlatan kişiler yapay bir çılgınlık başlatarak hisselerin fiyatını zirve yaptırıyorlar ve hemen bunun ardından ellerindeki varlıkların bazılarını çok faiş fiyatlara satıyorlar. Ve bazı kripto para birimleri saf dolandırıcılıktan farklı değil.

”Zararlı çıkan taraf ise açgözlülükleri yüzünden bu dolaba yakalanan yanlış bilgilendirilmiş kişiler. Sonuç ise orta sınıf ailelerin bütün paralarının internet dolandırıcılarına akışının sağlanması.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • w
    Posted 25 Nisan 2018 - 22:27 22:27

    Emin olun siz daha katmetlisiniz

Leave a comment