Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal Kurucu Ortağı ve Andreessen Horowitz Destekli Kripto Depolama Hizmeti Piyasaya Çıktı!

23 Ocak tarihinde yapılan bir basın açıklamasına göre, kurumsal yatırımcı için kripto para depolama hizmeti sunan Anchorange firması, dünyaca ünlü yatırım fonu Andreessen Horowitz liderliğinde yapılan fonlamadan 17 milyon dolar toplamayı başardı.

Yapılan duyuruya göre PayPal kurucu ortağı Max Levchin’in sahip olduğu yatırım firması SciFi VC, girişim firması Khosla Ventures, BlackRock bünyesinde çalışan Mark McCombe ve bir dizi başka yatırımcı da A serisi fonlamaya katılanlar arasında.

Geliştiriciler yaptıkları platformun kurumsal yatırımı desteklemek adına uygun olduğunu ve soğuk depolamaya göre bile daha güvenli olduğunu vurgulamakta. Platform soğuk (çevrimdışı) depolamaya sahip olmasına karşın zincir içi katılım da gösterebiliyor.

Anchorage hızlı işlem yapma ve varlıklara kolay erişim sunan bir platform olduğunu vurguluyor. Büyük çaplı yatırımcıların kripto paralara yatırım yapmak için güvenilir depolama hizmetleri aradığı bu dönemde, firmanın ciddi yatırım alması şaşılacak bir gelişme değil gibi gözükmekte. Anchorage yetkilileri de kurumsal yatırımcıların kripto paralara yatırım yapmasının blockchain sektörüne yeni bir büyüme getireceğini iddia etmekte.

Andreessen Horowitz daha önce de birçok kripto para startup firmasına yatırım yaptı. Yatırım fonu geçtiğimiz Kasım ayında Kaliforniya tabanlı Dapper Labs startup firmasına yapılan 15 milyon dolarlık fonlamaya da katılmıştı. Söz konusu firma dünyanın en çok kullanılan blockchain uygulaması CryptoKitties’in de arkasındaki şirket olarak biliniyor.

Uzmanlara göre kripto paraları güvenle depolayabileceğimiz çözümler kesinlikle kripto para sektörünün gidişatını değiştirecek ve hacklenmeleri tamamiyle ortadan kaldıracak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment