Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Swiss National Bank Başkanı: Kripto Paralar Tehdit Değil

Kripto paraların birçok hükümet ve finansal kurumun radarında olduğunu söylemek mümkün. Bundan bir süre önce pek de bir şey yapılmaya gerek görülmeyen bu teknoloji, son dönemde yakaladığı çıkış ile; daha da fazla ilgi çekmeye, biraz da doğal olarak, başladı.

Nasdaq ve Goldman Sachs gibi geleneksel finans ekosisteminin büyük devlerinin kripto paralar ile ilgili yaptığı şeyler ortada olsa da, halen bir takım banka başkanları ya da finansal kurum yöneticileri; kripto paralara karşı olumsuz bir tavır takınıyor ve bunu da ısrarla sürdürüyor.

Bu isimlerin arasında en bilineni, şüphesiz ki Dr.Doom adıyla bilinen ünlü ekonomist Nouriel Roubini. Bugün ise, Swiss National Bank’in başkanı Thomas Jordan Davos’ta kripto paralar ile ilgili açıklamalar yaptı. Jordan, kripto paraların dev bir değişiklik yapma şansını düşüş olarak nitelendirirken; Blockchain teknolojisinin ise çok efektif olabileceği yorumunda bulundu.

Başarılı isim, şunları söyledi:

”Bizlerin paraların değeri üzerindeki etkisi devam ettikçe, faiz oranlarını değiştirmeye muktedir kaldıkça ve diğer şeyleri de düzenledikçe; etki gücümüzün azalmayacağını düşünüyorum.”

Jordan, aynı zamanda kripto paraların ciddi manada denetlenmesi ve regüle edilmesi gerektiğini belirtirken; bu sayede çok daha başarılı ve efektif bir sürecin yönetilebileceğini ifade etti. Başarılı yönetici, ayrıca merkez bankası destekli dijital para fikrine ise soğuk olmadığını ancak bunun düzenlenmesi için ciddi bir yasal ve teknik çalışma yapılmasının elzem olduğunu da sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment