Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal Libra’dan Niye Ayrıldı?

Dünyanın en büyük ödeme platformlarından PayPal, birkaç saat önce Facebook’un projesinden resmen ayrıldığını açıklamıştı

PayPal’ın neden böyle bir karar aldığı, Libra projesinden niye bu kadar erken ayrıldığı ise büyük bir tartışma konusu haline geldi.

Ayrılık Süreci

PayPal’ın Libra projesinden ayrılabileceği iddiası birkaç gündür konuşuluyordu. Ancak bu iddialar geçtiğimiz gün bizzat PayPal tarafından doğrulanmış oldu.

PayPal’ın konu hakkında yayınladığı duyuruda artık Libra projesinde yer alınmayacağı ve şirket olarak “mevcut önceliklerine odaklanmayı” tercih ettiklerini belirtiliyor.

Neden Ayrıldı?

Kripto para takipçileri geçtiğimiz son birkaç saat içerisinde bu soruya birbirinden farklı cevaplar verdiler.

Bazı takipçiler PayPal’ın regülatörlerle baş etmek istemediği için Libra’dan ayrıldığını söylüyorlar. Bazıları ise PayPal ile Facebook arasında ciddi anlaşmazlıklar olduğunu tahmin ediyorlar.

Bunlardan çok daha iddialı tahminler de yok değil. Bazıları Facebook’un ortaklarıyla anlaşamadığını ve Libra projesinin çöküş sürecinin başladığını söylüyorlar.

Tüm bunlara ek olarak PayPal’ın Libra’dan ayrılıp kendi dijital parasını üretmek istediğini söyleyenler dahi var. PayPal yetkilileri, Libra projesinin geleceğiyle ilgili şu yorumu yapıyorlar:

Libra projesini desteklemeye ve ilerleyen zamanlarda onlarla iletişim kurmaya devam edeceğiz. Facebook uzun süredir PayPal’ın değerli ortaklarından biri olmuştur. Biz de Facebook ile ortak olarak kalmaya ve onlara çeşitli alanlarda destek sağlamaya devam edeceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment