Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal Kurucusu: “Blockchain İyi, Bitcoin için Emin Değilim.”

Finansal alandaki meslektaşlarının sözlerini takip eden Paypal ortak kurucusu Max Levchin, Blockchain teknolojisinin “devrimsel” olduğunu, ancak Bitcoin hakkında aynısını düşünmediğini söyledi. Başarılı iş adamı kripto paralara karşı ön yargılı sayılmamasına karşın, uzun dönem stabilitesinden emin değil gibi görünüyor.

Bir röportajda konuşan Levchin, Blockchain teknolojisinin oldukça büyük etkileri olabileceğini, ancak Bitcoin hakkında kesin birşey söylemenin zor olduğunu belirtti. Ama kripto paraların tartışmasız dahi bir buluş olduğunu da ekledi.

“Bunlar matematiksel olarak dahice bir fikir, fantastik bir teknoloji, üzerinde durup düşünülmesi gereken bir şey. Ama bu bir para birimi mi yoksa kazanç sağlayabileceğiniz bir yatırım aracı mı ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Ben sadece uzun dönem başarısı güçlü olacağına inandığım şeylere yatırım yaparım, Bitcoin de öyle mi hala anlamaya çalışıyorum.”

Birçok ünlü isim Levchin gibi Blockchain teknolojisini övüyor, ancak Bitcoin’i gömüyordu. Dünya Bankası, Mastercard ve benzeri şirketlerin liderleri Blockchain teknolojisinin geleceğinin parlak olduğunu, ancak Bitcoin’in sanıldığı kadar başarılı olamayacağını belirtmişlerdi.

“Bence Blockchain teknolojisi –Bitcoin olsun veya olmasın– bir şekilde finansal teknolojilerden ilaç endüstrisine kadar çeşitli alanlarda kullanılacak. Ama Bitcoin’in uzun dönemde iyi bir yatırım seçeneği olup olmadığını söyleyemem.”

Bütün bu kısmen olumsuz yorumlara rağmen Bitcoin’in fiyatı yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. Bitcoin hakkında büyük çapta yapılan ilk açıklamalardan biri olan Jamie Dimon’un dolandırıcılık sözleri fiyatın ciddi bir şekilde sarsılmasına neden olmuştu. Ancak şimdilerde Bitcoin’in fiyatı 11,650$ seviyelerinde geziyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment