Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pazartesi Günü Düşüş Yaşayan Sadece Kripto Para Sektörü Olmadı – Facebook, Apple, Amazon, Google da Düşüş Yaşayanlardan

Pazartesi günü yaşanan toplu kıyım, sadece kripto para sektörünü etkisi altına almış gibi gözükse de, bu aslında geleneksel finans piyasasını da vurdu. Lider kripto para birimi Bitcoin dün yaşanan düşüş sonrası bu yıl ilk defa 5.000 doların altına indi ve bir çok yatırımcıyı panik kapladı. Burada unutulmaması gereken şey ise, yaşanan düşüşün sadece kripto para sektöründe değil, özellikle teknoloji firmalarının hisse fiyatlarında da görülmekte olduğu.

Bloomberg analistlerinin aktardığına göre, kripto para piyasasında %70 oranında bir düşüş daha gelebilir ve BTC fiyatı 1.500 dolara kadar gerileyebilir. Bitcoin zaten 2018 yılının başından bu yana %60 üzerinde değer kaybı yaşadı. Geçtiğimiz Çarşamba günü başlayan düşüş, hala durdurulabilmiş değil.

Nvidia, AMD, Google, Facebook, Amazon, Apple, Netflix Düşüşte

Düşüşe geçen kripto para piyasası, sektörde yalnız değil. AMD ve Nvidia gibi ünlü çip üreticileri de beklenen büyümeyi gösteremedikleri için ciddi bir hisse senedi fiyatı düşüşü yaşadı. Bunun yanı sıra Nvidia ve AMD’nin sahip olduğu kadar kripto para bağına sahip olmayan FAANG şirketleri (Facebook, Apple, Amazon, Netflix ve Google) da hisselerinde ciddi düşüş yaşamakta. Söz konusu teknoloji devlerinin hepsi tüm zamanların en yüksek fiyatlarından %20 üzerinde kayıp yaşadı.

Böylesine büyük dünya devlerini etkisi altına alan faktörün ise, hala devam eden ABD ve Çin ticari savaşları olduğu düşünülmekte. Geçtiğimiz hafta sonu Pacific Rim zirvesinde ikili arasındaki ticari savaş bir hayli kızışmıştı ki bu da ABD menşeli firmaları etkisi atına alıyor. Bunun yanı sıra dünyanın en büyük menkul kıymet borsalarından Nasdaq da bir gün içerisinde %2.7 gibi bir zarar etti. S&P 500 endeksi de aynı gün içerisinde %1.6 üzerinde kayıp yaşadı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment