Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pepe Neden Düşüyor? Borsalara On Milyonlarca Dolarlık Transfer!

Popüler meme coin Pepe (PEPE) hızla düşmeye devam ederken yatırımcılar ellerindeki varlıkları borsalara transfer ediyor.

Nisan başında piyasaya sürülen ve hızlı yükselişiyle adeta bir meme token boğası başlatan PEPE, kötü günler geçiriyor. Son olarak Binance listelemesiyle birlikte tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 0,00000459 dolar seviyesine kadar yükselen PEPE, 6 Mayıstan bu yana yaklaşık %75 değer kaybetti.

Benzer bir durum popüler meme token Shiba Inu (SHIB) özelinde de yaşanmış ve token Binance listelemesinin ardından %80 değer kaybetmişti. Öte yandan yükselişin zirve noktalarında 1,5 milyar dolara yükselen PEPE market hacmi de yazım esnasında 520 milyon dolara kadar erimiş görünüyor.

Borsalara büyük transfer

On-chain analiz platformu ScopeProtocol tarafından sağlanan verilere göre 1,176 farklı cüzdan son 24 saat içinde PEPE varlıklarını 46 milyon dolar azalttı. Varlıklarını borsalara transfer eden bu cüzdanların ciddi oranlarda satış yaptığı düşünülüyor. Öte yandan Nansen verilerine göre “Smart money” olarak adlandırılan ve başarılı alım-satımlarıyla dikkat çeken cüzdanların da ellerinde bulundurduğu PEPE, 3 milyon dolar azaldı.

Veriler ışığında, smart money cüzdanları tarafından tutulan toplam PEPE miktarı nisan sonundan bu yana neredeyse yarı yarıya azaldı. Bu cüzdanlarda tutulan PEPE miktarı nisan sonunda 13,5 trilyondan fazla iken şu anda 6,9 trilyon seviyesinde bulunuyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %27 değer kaybeden PEPE, yazım esnasında 0,00000122 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!