Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Peru Merkez Bankası: Kripto Para Fiyatlarındaki Değişkenlik Risk Teşkil Ediyor

Peru Merkez Bankası, kripto para piyasasında yaşanan sert düşüş hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Kripto Paraların Değişken Fiyatları

Peru Merkez Bankası bundan birkaç gün önce Twitter üzerinden bir gönderi paylaşarak kripto para piyasasında görülen düşüş hakkında bir açıklamada bulundu.

Merkez Bankası, Bloomberg’ün Aralık 2017-Kasım 2018 dönemleri arasındaki Bitcoin fiyatını kapsayan grafiğini paylaşarak şu yorumda bulundu:

“Kripto paralar herhangi bir merkez bankası tarafından desteklenmiyor ve kripto para sahtekarlıkları, kripto paraların yasa dışı kullanımları ve fiyat değişkenlikleri ciddi riskler barındırıyor. Bitcoin fiyatı Ekim ayı itibariyle yüzde 56 oranında değer kaybetti ve bu düşüş Kasım ayında yüzde 13 oranında artış gösterdi.”

Peru’da Kripto Para

Criptonoticias gibi kaynaklara göre Peru’nun kripto para düzenlemelerine ilişkin herhangi bir çalışması bulunmuyor. Ancak ülkedeki Bankacılık ve Sigortacılık Amirliği (SBS), Blockchain teknolojisi hakkında araştırma yapabilmek için geçtiğimiz yıl R3 konsorsiyumuna katıldı.

Peru’daki kripto para yatırımcılarının sayısı, bu yıl genelinde istikrarlı bir artış gösterdi. Kripto para istatistikleri paylaşan Coin Dance’in verilerine göre bu yılın başlarında Peru’da haftada yaklaşık 17 adet Bitcoin ticareti yapılıyordu. Eylül ayının sonlarına gelindiğinde ise bu hacim haftalık 150 BTC’ye kadar yükseldi.

Kripto para piyasaları birkaç gündür oldukça ciddi bir düşüş yaşıyorlar. Bitcoin kısa bir süre önce 5 bin dolar sınırının altına indi ki bu, 2018 yılı için bir ilk oldu. Ayrıca piyasadaki düşüşten etkilenen tek koin Bitcoin değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment