Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Dev Şirketi Ping An Group Blockchain Kullanarak Butik Banka Kuracak

Ping An Bank Blockchain, bulut bilişim ve nesnelerin interneti (IoT) gibi teknolojilerden faydalanarak yeni bir butik banka kurmayı planlıyor.

Çin’de Yeni Girişim

Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden olan Çin merkezli Ping An Insurance Group’un alt şirketi Ping An Bank, Blockchain teknolojisi ile ilgili yeni bir proje geliştirmeyi planlıyor.

Ping An Bank, Blockchain ve birkaç farklı teknolojiden faydalanarak yeni bir butik banka kurmayı hedefliyor. Butik bankalar; diğer büyük şirketlere kıyasla daha fazla bireysel müşteriye hitap eden bankalar olarak tanımlanabilir.

Ping An Bank tarafından oluşturulacak bu yeni butik bankada Ping An Group’un kaynakları kullanılıyor olacak. Ping An Group, bu projeyi olabildiğince verimli bir hale getirmek için gerekli tüm teknolojik, teknik ve finansal desteği sunacak.

Bu yeni sistemde Ping An Bank’in halihazırda kullandığı SAS adlı tedarik zinciri platformu da kullanılıyor olacak. Şirketin konu hakkında yayınladığı basın duyurusuna göre bankada yapılacak olan her işlem, bu platform üzerinden desteklenecek.

Ping An Bank özellikle son zamanlarda oldukça yenilikçi projelere imza atıyor. Yapısı gereği başlıca fintech alanında aktif rol oynayan şirket Blockchain, yapay zeka, büyük veri, bulut bilişim gibi teknolojiler hakkında çeşitli araştırmalar yapıyor. Çin’deki yerel haber kaynaklarından People’s Daily tarafından yapılan habere göre şirketin amacı, kamu hizmetlerini “olabildiğince verimli ve kişisel” hale getirmek.

Yine People’s Daily’nin haberine göre şirket yukarıda ismi geçen teknolojileri kullanarak “yönetim ve hizmet, pazarlama, risk kontrolü, varlık yönetimi, ödeme ve finansman” gibi alanlarda da yeni gelişmelere imza atmak istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment