Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Petrol Devi Shell, Blockchain’den Hisse Alıyor

Blockchain teknolojisi, artık dünyayı değiştirmek için yenilikçi düşüncelerle sınırlı değil. Çok uluslu şirketler, bu teknolojiyi operasyonlarını iyileştirmek ve verimliliği artırmak için kullanmayı düşünüyorlar. Blockchain trenine binmek isteyen bir diğer şirket ise Shell.

Endüstri portalı OilPrice’a göre enerji devi, Gartner listesinde yer alan Applied Blockchain’den azınlık hisseleri satın aldı. Anlaşmanın ayrıntıları henüz açıklanmadı ancak bu hareket, Shell’e bu teknolojinin işinde nasıl uygulanabileceğini keşfetmesinde yardımcı olacak.

Blockchain Ticarete Atılıyor

Yaklaşık üç yıl boyunca faaliyet gösteren Applied Blockchain, bankacılık, telekomünikasyon, otomobil üretimi,imalat ve havacılık endüstrisinden müşterilere sahiptir. Bu enerjiye ilk girişidir. Reuters’e göre Shell, BP ve Statoil bir Blockchain tabanlı enerji emtia ticaret platformunun geliştirilmesi üzerinde çalışmaktadır ve teknoloji yavaş yavaş enerji sektörüne giriş yapmaktadır.

Shell’in baş teknoloji sorumlusu Johan Krebberse, Blockchain’in iş dünyasına getirdiği büyük potansiyelin altını çizdi:

“Blockchain uygulamaları, enerji endüstrisinde işleri değiştirmektedir.Tedarikçilerimizle çalışmamızı basitleştirmek ve müşterilerimize hizmet etmemizi kolaylaştırmak için büyük bir potansiyele sahiptir. Applied Blockchain, temel işimize değer katmak ve yeni iş modelleri geliştirmek için yapmamız gereken bir yatırım”.

Enerji ve Blockchain

Shell, Blockchain teknolojisine sahip tek enerji şirketi değil. Geçen yıl, ticaret evi Mercuria, Blockchain teknolojisine dayanan ilk büyük petrol ticaretinde ING Bankaları ve Societe Generale ile çalışmaya başladı. Analistlere göre, Blockchain’in petrol ve gaz endüstrisiyle birleşmesi, sınır ötesi ödemelerin iyileştirilmesi, kayıt yönetimi, tedarik zinciri yönetimi ve potansiyel uygulamalar gibi akıllı sözleşmeler için bir dizi fırsat sunuyor.

Çok uluslu profesyonel hizmetler ağı olan Deloitte’de çalışan uzmanlar şunları söyledi:

“Riski hafifleten, şeffaflığı artıran, denetim izi sağlayan ve önemli ölçüde düşük maliyetli işlemleri hızlandıran güvenli bir sistem petrol ve gaz şirketlerine çekici gelebilir”.

Kripto para alanı genişledikçe ve daha fazla şirket Blockchain çözümleri geliştirdiğinde tüm endüstri, dünyanın iş yapma biçiminde devrim yaratan bir teknolojiden fayda sağlayacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment