Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Petrol Devi Shell’den Bitcoin (BTC) Adımı: Madencilik Girişimi Başlatacak

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden biri olan Shell, Bitcoin (BTC) madenciliği çözümleri sunmak için bir girişim başlatacağını duyurdu.

Bitcoin Magazine’in haberine göre Shell, 2023 yılında Miami’de düzenlenecek Bitcoin konferansında Bitcoin madenciliğinde enerji maliyetlerini düşürme üzerine yeni geliştirdiği çözümleri tanıtacağını bildirdi. Shell, şirketin yağlama ve soğutma çözümlerini Bitcoin madenciliğinin maliyetlerini iyileştirme konusunda kullanmayı planlıyor.

Shell Lubricants’ın ABD yetkililerinden Darin Gonzalez, Shell Lubricants’ın müşterilerine karbon azaltıcı alternatifler sunmaya kararlı olduğunu ve sıvı soğutma sistemlerinin en önemli faydalarından birinin sürdürülebilirlik olduğunu belirtti. Ayrıca Gonzalez, Shell sıvı soğutma S5 X’in yüksek soğutma mekaniği ve mükemmel termodinamik özellikleri sayesinde enerji maliyetlerini ve emisyonları azaltmak için tasarlandığını öne sürdü.

Şirket geçtiğimiz ağustos ayında veri merkezleri için daldırmalı soğutma çözümlerine doğru pazar payını genişleteceğini duyurmuştu. Shell, Bitcoin madenciliği dahil veri merkezlerinin enerji tüketiminin küresel enerji ihtiyacının %1’ini oluşturduğunu ve bu enerjinin üçte birini soğutma sistemlerinin kullandığını açıkladı.

Shell ayrıca Bitcoin Magazine’in 2023 ve 2024 Bitcoin konferanslarına sponsor olmak için iki senelik bir ortaklık imzaladı. Bitcoin Magazine CEO’su David Bailey, Shell’in Bitcoin madenciliği alanına girmesinin ekosistem için büyük bir kazanç olduğunu öne sürdü. Ayrıca Bailey, Bitcoin’in işleri üzerindeki etkilerini fark eden şirketlerin gelecekte büyüme eğilimi göstereceğine inandığını belirtti ve Shell’in önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bir Bitcoin stratejisi uyguladığını göreceğimiz birçok büyük şirketten biri olacağını iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!