Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Petro’nun Satışına Başlayan Venezuela, Satın Alanlara Petro Yerine ”Sertifika” Veriyor

Venezuela‘nın heyecanla beklenen kripto para birimi Petro‘nun satış tarihi 5 Kasım olarak belirtilmiş olsa da, geçtiğimiz 29 Ekim tarihinde beklenen kripto paranın satışa sunulduğu açıklanmıştı. Tek başına bu gelişme bile Başkan Nicolas Maduro‘nun Petro’yu piyasaya sürme konusunda ne denli hevesli olduğunu gözler önüne sermekte.

29 Ekim tarihinde yapılan duyuruya göre, Petro altı farklı kripto para borsasından satın alınabiliyor. Venezuela hükümeti bu borsalara ayrı ayrı özel olarak yetki verdi. Bu borsaları şöyle sıralayabiliriz: Bancar, Afx Trade, Cave Blockchain, Amberes Coin, Cryptia ve Criptolago.

Ancak bugün içerisinde gündeme yansıyan yeni bir bilgiye göre, Petro satın alanlara gerçek kripto para birimi verilmiyor. Başından beri tartışmalara neden olan ve whitepaper’ı Dash kripto para biriminin ‘çakması’ olarak nitelendirilen Petro’yu satın alan kişilere, gerçek Petro yerine, kripto paraya sahip olduklarını gösteren bir sertifika veriliyor.

Bundan dolayı Venezuela’nın ürettiğini ve piyasaya sürdüğünü iddia ettiği kripto para birimi ile ilgili hala gerçek bir kanıt bulunmuş değil. Petro’nun resmi internet sayfasında da bir block explorer mevcut ve görünüşe göre neredeyse hiç hareket yok. Whitepaper’da belirtilen bilgilere göre blok zamanı 1 dakika ancak internet sayfasındaki bilgilere göre sadece 316 blok mevcut. Blokların hiçbir detayı veya işlem bilgileri de görünmemekte.

Uzmanlara göre Petro’nun gerçekte var olmamasına rağmen pasaport gibi önemli belgelerin Petro ile satın alınabileceğini açıklanması ise tam bir fiyasko.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment