Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Petro’yu Bu Yıl İçerisinde Satın Almayanlar Kripto Paraya Dönüşüm Yapamayacaklar

Venezuela‘nın en büyük haber ajanslarından TeleSUR TV’ye göre yalnızca bu yıl içerisinde Petro satın almış olan kişiler Petro’yu diğer kripto paralara dönüştürebilecekler.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro kısa bir süre önce yaptığı konuşmada ülkenin kendi dijital parası olan Petro’dan bahsetti. Eski Wall Street traderlarından Jill Carlson, Devlet Başkanı Maduro’nun konuşmasını çevirerek şöyle aktardı:

“31 Aralık’a kadar Petro satın alan kişiler Petro’yu diğer dijital paralara dönüştürebilecekler.”

Tartışmalı Petro Konusu

Bir süredir hiperenflasyonla mücadele eden Venezuela’nın yerel para birimi olan bolivar çok ciddi ölçüde değer kaybetti. Bir yandan da ABD yaptırımlarıyla mücadele eden Venezuela hükümeti, çözümü Petro adlı ulusal bir dijital para geliştirmekte buldu.

Ancak Venezuela’daki insanlar en temel ihtiyaçlarını dahi gidermekte zorlanırken Petro’nun çok işe yaradığını söylenemiyor. BBC’nin Ağustos ayında yaptığı bir araştırmaya göre 2.4 kiloluk bir tavuk 14.600.000 bolivara (2 dolar civarı), bir tuvalet kağıdı 2.600.000 bolivara satılıyor. Venezuela’nın başkentinde bir kilo et almak için ise 9.500.000 bolivar ödemek gerekiyor.

Kaynak: NBC News

Petro’nun ‘Başarısı’

Venezuela hükümeti 25 Şubat’ta bir duyuru yaparak Petro için düzenlenen token satış sürecinde 1 milyar dolar değerinde para toplandığını açıkladı.

Devlet Başkanı Maduro o dönemlerde yaptığı açıklamada tokenların yüzde 36’sının dolar, yüzde 15’inin euro, yüzde 18’inin Ethereum, yüzde 31’inin Bitcoin ile satıldığını söyledi.

Venezuela hükümeti ayrıca Petro’nun çeşitli uluslararası anlaşmalarda kullanılacağını iddia ediyor. Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız haberde Venezuela’daki yetkililerin OPEC’e sundukları öneriden bahsettik.

Ancak kripto para topluluğundaki bir grup insan bu iddialara inanmıyor, Petro’nun aslında hiçbir başarısının olmadığını düşünüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment