Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Toplam Piyasa Değerinde 10 Milyar Dolarlık Artış

Kripto para piyasasının toplam değeri geçtiğimiz son birkaç saat içerisinde oldukça arttı. Coinmarketcap verilerine göre piyasanın toplam değerinde dünden bugüne 10 milyar dolarlık bir değişim söz konusu.

Piyasa Değeri Artıyor

Piyasadaki birçok kripto paranın fiyatı son birkaç saat içerisinde ciddi anlamda arttı.

Birkaç gün önce 8 bin doların üstüne çıkan, daha sonra yeniden 7 bin dolar seviyesine düşen Bitcoin an itibarıyla 8 bin 100 dolara kadar yükselmiş durumda. Ethereum, Bitcoin Cash gibi alternatif kripto paralara (altkoin) baktığımızda onların da dolar bazında değer kazandıklarını görebiliyoruz.

Yaşanan bu hareketliliklerin ardından kripto para piyasasının toplam değerinde kayda değer bir artış görüldü. Coinmarketcap verilerine göre piyasanın değeri dün 205 milyar dolar seviyesindeyken birkaç saat önce 218 milyar dolara kadar yükseldi. Bu sayı şu an için 215 milyar dolar seviyesine çekilmiş durumda.

Piyasanın toplam değerinin oldukça büyük bir kısmının Bitcoin’den geldiğini söyleyebiliriz. Şu anki verilere göre eğer Bitcoin’i piyasadan çıkarırsak piyasanın toplam değeri 69 milyar dolara kadar düşüyor. Bu da BTC’nin şu anki piyasa payının yüzde 68 civarında olduğunu gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment