Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piyasa Düşüşünden Dolayı On Binlerce Bitcoinlik Borcunu Ödeyemeyen 3AC’ye Temerrüt Bildirimi

Kripto ticaret platformu Voyager Digital, borçlarını geri ödememesi durumunda Three Arrows Capital’e (3ac) temerrüt bildirimi göndereceğini açıkladı.

22 Haziran tarihli basın bültenine göre Voyager Digital, 3ac’ye verdiği yaklaşık 370 milyon dolar değerinde 15.250 adet Bitcoin ve 350 milyon USDC olan borcunun geri ödenmemesi durumuna şirkete temerrüt bildiriminde bulunacağını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre Voyager Digital, başlangıçta şirketten 24 Hazirana kadar 25 milyon USDC’nin, 27 Haziran’a kadar geri kalan borcun ödenmesini istemişti. Ancak 3ac, henüz hiçbir geri ödeme yapmadı.

Voyager, yasal yollar için danışmanlarıyla sürekli iletişim halinde olduğunu açıkladı.

Ayrıca basın bülteninde, Voyager’in likidite ihtiyaçlarını karşılamak için Alameda’dan kredi aldığı belirtildi. Alameda’nın 200 milyon dolar ve 15.000 Bitcoin kredi verdiği açıklandı. Bu paradan elde edilecek gelirin müşteri varlıklarını korumak için kullanılacağı belirtilirken ana paranın yalnızca müşteriler için kullanılabileceği söylendi.

Dubai merkezli Three Arrows Capital’in, ABD medyasında yer alan haberlerine göre 400 milyon dolarlık kripto para piyasasının düşüşünden kaynaklı tasfiye olduğu belirtilmişti. Ayrıca şirket, geçtiğimiz haftalarda kripto para piyasasındaki düşüşten dolayı sıkıntılı günler yaşadığını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!