Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piyasa Yapıcı Wintermute 160 Milyon Dolarlık Saldırıya Rağmen 92 Milyon Dolarlık Borcunu Geri Ödedi

Piyasa yapıcı Wintermute bir siber saldırı sonucu 160 milyon dolar kaybetmesinin ardından 92 milyon dolarlık kredisini geri ödemeyi başardı.

Kripto kredi platformu TrueFi’nin resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre geçtiğimiz eylül ayında bir siber saldırı sonucu 160 milyon dolar kaybeden Wintermute buna rağmen TrueFi’den aldığı 92 milyon dolarlık krediyi geri ödeyebildi.

Wintermute’un vadesinden 1 gün önce kapattığı kredi USDT cinsinden alınmıştı. Şirket TrueFi’ye olan teminatsız borcunu ödedikten sonra nakit akışına dair şüphelerin bir kısmını bertaraf etti. Ancak Wintermute’un Maple Finance‘e 75  milyon dolar değerinden USD Coin (USDC) ve Clearpool‘a 22,4 milyon dolar değerinde Wrapped Ethereum (WETH) olmak üzere hala toplamda ödemesi gereken 97,4 milyon dolar borcu bulunuyor.

Eylül ayında yaşanan saldırının ardından şirket CEO’su Evgeny Gaevoy, yaşanan saldırının şirketin borçlarını ödemesine engel olmayacağını belirtmiş yine de endişeli borç verenlerin borçlarını geri çağırabileceklerini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!