Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

G20 Başkanlığı Sırasında Hindistan’ın Gündemi Kripto Paralar

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, Hindistan’ın G20 başkanlığı sırasında kripto para birimleri için “standart işletim prosedürleri” (SOP) geliştirme planını açıkladı.

Kripto paralar ile yakın temasıyla gündeme gelen Hindistan hükümeti, bu konuyu farklı bir boyuta taşımaya hazırlanıyor. Şimdiye kadar olan süreçte ısrarla “kripto paraların entegrasyonu tek bir ülkenin yapabileceği bir iş değil” ifadesini öne süren Hindistan Maliye Bakanı Sitharaman, bu konuyu G20 zirvesine taşımaya hazırlanıyor.

Hindistan’ın liderliğinde 1 Aralık 2022 tarihinde başlayacak ve 30 Kasım 2023 tarihine kadar birçok farklı oturum ile detaylandırılacak G20 zirvesi, kripto paralar için çalışmalarla dolu olacak. “Standart işletim prosedürleri” (SOP) olarak adlandırılan plan çerçevesinde G20 ülkeleriyle sahip olunan aynı endişeleri gidermek için adımlar atılacak.

Sitharaman konuyla ilgili açıklamasında şu noktaların altını çizdi:

Söz konusu olay platformlar, kripto varlıkların ticareti, alım-satımdan elde edilen karlar olduğunda hangi konumda olduğumuzun ve bunları ne kadar anladığımızın farkına varmalıyız. Neyin ne olduğunu belirleyebilecek durumda mıyız? Ayrıca, G20 üyelerinin de aynı endişeleri kabul ettiğini ve kripto varlıklarının etkin bir şekilde düzenlenmesi söz konusu olduğunda tüm ülkelerin katılımının gerekli olduğunu biliyoruz. Bu meseleyi G20 başkanlığımız sırasında gündemde tutmaya devam edeceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!