Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piyasa Yapıcı Wintermute Near Vakfını USN Taahhüdünü Yerine Getirmemekle Suçladı!

Dev piyasa yapıcı Wintermute, Near Vakfını 11 milyon dolarlık stablecoin teklifini geri çevirmek ve anlaşmaya sadık kalmamakla suçladı.

Piya yapıcı Wintermute’un CEO’su Evgeny Gaevoy, kripto para projesi NEAR’ın yaratıcısı Near Vakfı hakkında sert konuştu. Evgeny Gaevoy 8 Kasım tarihli bir gönderisinde Wintermute ve Near Foundation arasında yaşananları kamuoyuyla paylaştı.

Halihazırda FTX’in tasfiye sürecini yöneten şirketlerden biri olan Wintermute, Near Vakfı’nın söz verdiği gibi 11,2 milyon dolar değerinde stablecoin USN’yi Tether’e (USDT) dönüştürmekten son anda vazgeçtiğini belirtti.

Gaevoy Wintermute’un alacaklılar için varlıklarını tasfiye etmek üzere FTX ile birlikte çalıştığını ve bunun 11,2 milyon dolar değerinde USN satışını da içerdiğini belirtti.

Evgeny Gaevoy konu hakkında yaptığı açıklamasında Near Vakfının bu hamlesinin doğruda Wintermute’ zarar verdiğini belirtti:

NF bunu istediği gibi adlandırabilir; sonuç olarak, kamu ve özel taahhütleri doğrultusunda USN’mizi USDT’ye dönüştürmeyi reddetmeleri bize doğrudan zarar vermiştir. Geri ödemenin ardındaki gerçek nedenlere ilişkin yalnızca spekülasyon yapabilirim. Bize öyle geliyor ki program Aurora ve NF tarafından hesap verebilirlik veya şeffaflık olmaksızın yürütülüyor.

Near Vakfından açıklama geldi

Evgeny Gaevoy tarafından ortaya atılan iddialara sessiz kalamayan Near Vakfı konuyla ilişkili açıklamada bulundu. Vakfın CEO’su Illia Polosukhin, piyasa yapıcı Wintermute’un FTX ile birlikte iflasa sürüklenen Alameda’dan 11,2 milyon USN adlığını ve bunları USDT’ye dönüştürmek istediğini söyledi.

Bu USN’lerin yasa dışı faaliyetlerle ilgili olabileceğini öne süren CEO, Wintermute’un arbitraj yapmaya çalışıyor olabileceğini de ekledi. Vakfın piyasa yapıcı Wintermute’un talebini bu yüzden reddettiğini vurguladı.

Near Vakfı’nın yerel token’ı NEAR ise yaşanan gelişmelerden etkilenmedi. Uzmanlar, bu durumu NEAR ve USN arasında, LUNA ve UST gibi bir ilişki bulunmamasına bağladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!