Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piyasa Yapıcıya Saldıran Hackerın Taktiği Anlaşıldı: Altcoinlerin Çoğu Binance’den!

Tayvan merkezli piyasa yapıcı Kronos Research’ün çalınan fonlarının büyük bir kısmının kripto para borsası Binance’den çekildiği fark edildi.

Kronos Research 19 Kasım günü API anahtar sızıntısı sebebiyle 25 milyon dolardan fazla varlık çaldırmıştı. On-chain dedektifi X-explore tarafından aktarılan verilere göre bu varlıkların 22 milyon dolardan fazlası kripto para borsası Binance’den çekildi.

Ortaya çıkan güncel veriler siber saldırganın 22 milyon dolardan fazla kripto parayı önce Binance’den Kronos Research’e ve ardından kendi cüzdanına transfer ettiğini gözler önüne serdi.

X-explore saldırganın borsanın whitelist (beyaz liste) mekanizmasına takılmamak için bu varlıkları direkt olarak kendi cüzdanına göndermemiş olabileceğini belirtti. Bu tarz ani ve yüklü miktarda kripto para çekim işlemleri eğer ki borsanın “güvenli” olarak belirlediği adrese yapılmıyorsa süreç uzayabiliyor ve saldırganın yakalanma ihtimali artıyor.

Kronos yaşanan bu gelişmelerin ardından tüm alım-satım işlemlerini durdurmuştu. Şirket yaşanan 25 milyon dolarlık kaybın ana sermayenin küçük bir kısmını oluşturduğunu savunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!