Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Önde Gelen Bitcoin Borsasından Asya Ülkesinde Bir İlk: Başvuru Yapıldı!

Popüler kripto para borsası OKX, Hong Kong’da regülasyonlara uyumlu şekilde hizmet verebilmek için lisans başvurusunda bulundu.

Kripto para borsası OKX, Hong Kong’da regülasyonlar kapsamında uyumlu bir şekilde faaliyet gösterebilmek için Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcısı (VASP) lisans başvurusunda bulundu. Bu başvuruyla birlikte OKX, Hong Kong’da kayıt yaptırmaya çalışan ilk denizaşırı kripto para borsası oldu.

OKX söz konusu başvuruyu Hong Kong iştiraki olarak tanımlanan “OKX Hong Kong FinTech Company” adı altında yaptı.

Daha önce Hong Kong’dan bu lisansı almayı başarabilen iki kripto para borsası HashKey ve OSL olmuştu. Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (SFC) 16 Kasım’da güncellenen web sitesine bakıldığında halihazırda VASP lisansı almayı bekleyen 7 farklı kripto para şirketi bulunuyor.

Hong Kong’un kripto para sektörü üzerinde hızlı ve yapıcı adımları görünen o ki öncü şirketleri de mıknatıs gibi kendisine çekmeye devam ediyor.

Bitmex’in eski yöneticilerinden biri olan Angelina Kwan geçtiğimiz mart ayında yaptığı bir açıklamada yıl sonuna kadar 8 kripto para firmasının Hong Kong’dan VASP lisansı alabileceğini öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!