Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piyasadaki Ethereum Sayısı 100 Milyonu Aştı

Ether arz miktarı büyüme grafiğine göre, Ethereum’un [ETH] dolaşımdaki arz miktarı 100 milyonu aştı. Dolaşan arz, piyasadaki ve genel halkın elindeki koin miktarına yönelik en yakın tahmini değerdir.

CoinMarketCap’e göre, dolaşımdaki arz miktarı, toplam arz veya maksimum arz yerine piyasa değeri hesaplamanın ana bileşenini oluşturuyor. Kamusal piyasada satılamayan kilitli, saklı veya bozuk koinler, fiyatı etkilemeyen kripto paralardır ve bunlar, ideal olarak piyasa sermayelendirmesini de etkilememelidir.

Dolaşımdaki Arz Miktarı Neden Önemlidir?

Genel anlamda, dolaşan arz miktarındaki  değişiklikler, dolaşımdaki arz koin fiyatını doğrudan etkilediği için, bir fiyat değişimi ortaya çıkarır. Dolaşan koinleri takip etmek, bir kripto para birimine olan talebi tahmin etmenin en iyi yoludur. Piyasa hesaplarına göre, arz dolaşımındaki düşüş ne kadar az olursa, fiyat da [daha düşük piyasa değerinin daha düşük fiyatlar verdiği bir sistemde piyasa değerine bağlı olarak] o kadar yüksek olur.

Dolaşan koinler genellikle kripto paranın fiyatını hesaplamak için kullanılan değerdir. İyi bir dolaşım arzı, yatırımcılara talep yaratır. Dolayısıyla,  Ethereum’un dolaşımdaki 100 milyon kadar arz miktarının fiyatları lehine mi, yoksa aleyhine mi etkilediği sorusu burada ortaya çıkmaktadır.

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin de ETH’nin 1 milyon işlem kapasitesine ulaşacağını öngörmüştü. Bu standardı hedefleyen Buterin, şöyle dedi:

“Bitcoin şu anda saniyede üç işlemden biraz daha az işlem yapıyor ve eğer dörde yaklaşırsa, zaten en yüksek kapasiteye ulaşır. Ethereum saniyede beş işlem yapıyor ve bu rakam altı ve üzerine çıkarsa, o zaman o da en yüksek kapasitede çalışır. Öte yandan, Uber saniyede ortalama 12 tur yapıyor; yine saniye başına PayPal’de yüzlerce, Visa’da birkaç bin, büyük borsalarda on binlerce ve IoT’de yüz binlerce işlemden bahsediyorsunuz.”

Bitcoin’den [BTC] sonraki en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum, dolaşımdaki arz miktarında büyüme kaydediyor. Piyasada devi Bitcoin’in dolaşımdaki güncel arz miktarı, Ethereum’un 470 $ civarlarındaki [piyasa değeri 47 milyar $] birim fiyatına karşılık 6450 $ birim fiyatı [piyasa değeri 110 milyar $] ile 17 milyon seviyesinde bulunuyor.

bir Reddit kullanıcısı olan reno007 şöyle yorum yaptı:

“Sadece enflasyon çalışıyor. PoS’a (proof-of-stake) kadar bekleyin.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment