Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piyasalara Consensus da Çare Olamadı: Düşüş Var

Consensus 2018, birçok yatırımcı için çok önemli bir kripto para konferansıydı. Geçmiş yıllarda Consensus sonrası yaşanan fiyat artışları, bu yıl da özelliklikle piyasaya yeni gelen yatırımcıyı oldukça heyecanlandırsa da; şu ana dek Consensus’un Bitcoin fiyatına olumlu bir etkisi olmadı.

Dün akşam itibariyle sona eren etkinliğin haftasında Bitcoin, yaklaşık yüzde 10’luk bir değer kaybına uğramış durumda.

Özellikle de kripto paralar konusunda yaptığı nokta atışı tespitlerle sektörde adından sıklıkla söz ettiren Fundstrat kurucusu Tom Lee de, Consensus sonrası fiyat artışı ön gören bir analiz yayınlamıştı. Lee, analizinin özetinde ”Özet olarak Bitcoin ve diğer kripto paraların geçtiğimiz yıllara uygun bir hareket paterni çizmesini bekliyoruz. Bu da Consensus sonrası artış demek.” Ancak görünüşe göre Lee’nin gerçekleşmesini beklediği Bitcoin fiyat rallisi, şu an için gerçekleşmiyor.

Consensus 2018’in gerçekleştiği 4 gün boyunca ise Bitcoin tam yüzde 5 değer kaybına uğradı. Etkinlik süresince 8 bin 726 dolar seviyelerinden yaklaşık 8 bin 300 dolar seviyelerine inen Bitcoin, bir hafta boyunca da yüzde 10 değer kaybetti.

Bitcoin price chart

Bu arada kripto paralar konusunda yaptığı yorumlarla adından sıkça söz ettiren ve sektörde oldukça popüler birisi olan Armin van Bitcoin isimli Twitter hesabının analizleri de bekleneni vermedi. Consensus sonrası Bitcoin ve alt koinlerin rallisini bekleyen hesap da yanılırken; Bitcoin’de yaklaşık yüzde 10, alt koinlerde ortalama yüzde 12’lik bir düşüş yaşandı.

Sektörün önemli hesaplarından bir diğeri olan Bloomberg Crypto da Consensus’un yarattığı fiyat hayal kırıklığını ti’ye alan bir caps paylaşırken; atılan tweette ”Consensus dolayısıyla bir fiyat artışı bekliyordum.” ifadesi yer aldı.

Total işlem hacminde ise yaklaşık 56 milyar dolarlık düşüş yaşanırken hacim; 438 milyar dolardan 382 milyar dolara indi.

Total crypto market capitalization

Düşüşten nasibini Ethereum da aldı. Bu hafta 759 dolarları gören Ethereum fiyatı şu yazının kaleme alındığı dakikalarda ise 700 doların altına inerek 696 dolara düştü.

Ethereum price chart

Ethereum dışı diğer alt koinlerde ne total bir düşüşten ne de süper bir yükselişten söz edilebilir. Yeşil kırmızı karışımı bir renk alan piyasada, ilk 10’da yer alan tüm alt koinlerin toplam değeri ise hafta boyunca değişmedi. Alt koinlerden EOS yüzde 5’lik bir artışla 12.95 dolar seviyelerine gelirken; Ripple ise yakaladığı yükselişin ardından düşük ivmesini sürdürdü ve şu an 0.7 doların altına geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment