Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PlanB: Negatif Faiz Oranı, Bitcoin Arbitraj Çılgınlığını Başlatacak!

Piyasanın en çok tanınan kripto para analistlerinden birisinin ifadesine göre, lider kripto para birimi Bitcoin, itibari paraların zayıflığından dolayı yakında çok daha fazla kullanıcıya ulaşacak.

PlanB, 10 Ekim tarihinde yayınladığı bir tweet’inde, negatif faiz getirisinin yakında Bitcoin’i yüzde -0,5’ten almaya ve yıllık  olarak yüzde +12’den satmaya yaracağını vurguladı. Bitcoin’in ana akım tarafından kabul edilmesini ”boşverin” diyen analist, itibari paralardan Bitcoin’e çok fazla arbitraj alım satım işlemi yapılacağını vurguladı.

Bitcoin 2019 yılında kesinlikle dünya üzerindeki diğer birçok varlığa göre çok daha iyi bir performans sergiledi ve 3.000 dolar bandından 14.000 dolar bandına çıktı. BTC’nin son günlerde yaşadığı düşüş bazı eleştirmenleri ‘uyandırsa’ da, bugün ve dün anlık olarak sert yükselişler yaşayan BTC yükseliş trendinde yoluna devam ediyor gibi gözükmekte.

Yunanistan geçtiğimiz günlerde eksi faize geçerek negatif faiz getirili ülkeler arasına girmişti. Bu da yakında büyük bir kriz görebileceğimiz ihtimalini arttırmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment