Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Platforma Yeni Tokenler Ekleyen Coinbase, Hesapları Arasında 5 Milyar Dolarlık Transfer Gerçekleştirdi

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olmanın yanı sıra, platformda listelediği kripto para birimleri konusunda oldukça katı olan Coinbase, son dönemlerde ciddi anlamda bir ‘token açılımı’ yapmaya başladı ve birbiri ardına yeni token’ler ekliyor. Söz konusu açılım konusunda bir çok önde gelen isim bunun düşen ticari hacmi toplama ve 2018 yılının zararını karşılama adına atılmış olabileceğini iddia etmekte.

Coinbase de token açılımı arifesinde geçtiğimiz hafta kendi depolama modelini değiştirdi. Şirketten yapılan açıklama nezdinde, söz konusu depolama modeli değiştirilirken piyasadaki bütün BTC’lerin %5’i, bütün Ether’lerin %8’i ve sirkülasyondaki bütün LTC’lerin %25’i başka hesaplara aktarıldı. Coinbase’in güvenlik sorumlusu Philip Martin, konu hakkında yaptığı açıklamada bu transfer işlemlerinin planlanmasının yaklaşık dört ay aldığını açıkladı.

 

”Bu tamamen yeni bir mimariydi. Her aşamada regülatörler ve denetim firmaları olaya dahil oldu. Endişe duyduğumuz en büyük şeylerden birisi, bu aktivite ile birlikte piyasayı etkilemekti ki bu yüzden regülatörler ile koordineli çalışmak ve yapılan kripto para hareketleri ile ilgili medya spekülasyonunu önlemek için bu kadar çabaya girdik.”

Ekim ayında yeni bir gizli anahtar üretme yöntemine geçiş yapmış olan Coinbase, buna Shamir’in Gizli Paylaşımı isimli özel bir kriptografi tekniğini de uyguladığını ve kripto para birimlerinin artık hiç olmadığı kadar güvenli olduğunu vurguladı. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olmak da, özellikle 2018 yılında yaşanan hacklenme olayları sonrası kesinlikle böyle bir güvenlik gerektiriyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment