Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Kripto Para Madencilik GPU’sunun Fiyatı, Şubat Ayından Bu Yana Yüzde 67 Düştü!

19 Aralık tarihinde gaming odaklı PC Gamer kaynağının aktardığı habere göre, ciddi anlamda popülariteye sahip olan AMD’nin Radeon RX580 GPU’sunun fiyatı artık 179.99 dolara kadar geriledi.

Söz konusu fiyat düşüşünden önce GPU, özellikle 2018 yılının Şubat ayında 550 dolara satılmaktaydı ki o tarihten bu yana %67 civarında bir indirim yaşandığı görülmekte. Bunun en büyük sebebi de bazı kripto para topluluğu üyeleri tarafından ‘kripto para kışı’ olarak belirtilen 2018 yılının son çeyreği.

2018 yılı genel olarak 2017’den sonra düşüş gösteren bir yıl olsa da, Kasım ayı ile başlayıp Aralık ayı ile devam eden süreç, belki de kripto para birimlerinin en zararlı çıktığı süreç oldu ve 6.000 dolar üzerinden el değiştiren Bitcoin, 3.100 dolara kadar geriledi. Kırılamaz olarak görülen 6.000 dolardaki destek seviyesinin kırılması ile, bir çok yatırımcı paniğe sürüklendi ve bu da satış baskısını arttırıp neredeyse piyasadaki bütün kripto para birimlerinin çöküşünü hızlandırdı.

Görünüşe göre bu düşüş sadece kripto para birimi fiyatlarını değil, Nvidia ve AMD gibi ekran kartı üreticilerinin hisselerinde de inanılmaz bir düşüş yaşanmıştı ki bunun en büyük sebeplerinden birisi madencilik donanımlarının satışındaki azalma olarak gösterilebilir. Bunun yanı sıra AMD, üçüncü çeyrek ile ilgili satış verilerini açıkladığında, kripto para birimleri ile ilgili cihaz satışlarının ”önemsiz” olduğunu ve bunların azalmasının genel olarak endüstri için daha olumlu bir sonuç doğurabileceğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment