Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Politikacı Ron Paul: “ABD Bitcoin’den Uzak Durmalı”

Eski ABD yasa belirleyici ve başkan adaylarından Ron Paul kripto paraların “para” olarak değerlendirilmemeleri gerektiğini düşünüyor. Ancak aynı zamanda kripto paraların bu büyümesinden de oldukça “etkilendiğini” belirtiyor.

Geçen hafta TheStreet‘e verdiği röportajda Paul bu konuyla ilgili birkaç fikir ortaya attı. Konunun uzmanı olmadığını belirten Paul, bu teknolojiyi, ABD’de alternatif para birimlerinin düzeltilmesine katkıda bulunabileceğini düşündüğü için, desteklediğini söyledi.

Ron Paul, kripto paraların ilerleyen zamanlarda gerçekten “para” olarak işlev görüp görmeyeceğinden tam emin olmasa da bir konuda çok net konuştu: ABD’nin bu teknolojiyle olan bağlantısı kısıtlı olmalı.

Paul:

“Eğer insanlar kullanmak istiyorsa, hükümet uzak durmalı.”

Paul kripto paralarla ilgili iki büyük endişesi olduğunu dile getirdi. Bunlardan biri sahtekarlık ihtimali, bir diğeri ise hükümet denetimi.

Paul’a göre şuan hükümetler para birimlerini zaten en ince detayına kadar takip ediyorlar. Bir banknotun nerede olduğunu, nasıl kullanıldığını dahi biliyorlar. Paul, bu sıkı gözetimin kripto paralara da yansıma ihtimalinden endişeleniyor.

Bazı konularda hala daha fikri tam belli olmasa da Paul blockchain teknolojisinin de “gelecek vaat ettiğini” düşünüyor ve böylece bu teknolojiyi destekleyen politikacılar listesine adını yazdırıyor.

Not olarak belirtelim: Ron Paul’un oğlu, Rand Paul (Kentucky senatörü) geçtiğimiz yıl ABD başkanlık seçimlerinde aday olmuş ve kampanyasına bağış toplarken Bitcoin de kabul etmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment