Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polkadot (DOT) Yeni Yol Haritasını Yayınladı: İşlem Hızı 1.000 Kata Kadar Artırılacak

Polkadot (DOT) işlem hızını arttırmak dahil birçok farklı güncellemeyi kapsayan yeni yol haritasını kripto para topluluğuyla paylaştı.

Polkadot geliştiricileri tarafından yakın zamanda yayınlanan yeni yol haritasında ağ hızını arttıran, işlem kolaylığını ve entegrasyonunu teşvik eden birtakım güncelleme detaylarına yer verildi. Söz konusu yeni yol haritasında en çok dikkat çeken güncellemelerden bir tanesi “Asenkron Destek” özelliği oldu.

Eğer topluluk tarafından kabul edilir ve başarılı bir şekilde hayata geçirilirse Asenkron Destek sayesinde parachainlerin blok sürelerindeki hızda 2 kat artış görülecek. Halihazırda 12 saniye süren blok süresini 6 saniyeye düşürecek olan güncelleme, parachainlerde yürütülen işlemler için daha düşük gecikme süresiyle daha verimli sonuçlar getirecek bir altyapı sağlayacak.

Bunun yanı sıra yeni yol haritasına göre Polkadot ağındaki lokal işlemlerin hızının 100 ila 1.000 kat arasında artması planlanıyor. Mevcut ağ hızı olan 1.000 TPS’in yerini 100.000 veya 1.000.000 işleme (TPS) bırakması hedefleniyor.

Her şey yolunda giderse gelecek yılın ortasına kadar hayata geçirilmesi beklenen yol haritasındaki detaylar ölçeklenebilirlik, blockchainler arası iletişim, DAO (merkeziyetsiz otonom sistem) güncellemeleri ve staking gibi bir dizi yükseltme detayını da içerisinde barındırıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!