Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Poloniex, Olası Ethereum İkilemine Karşı Önlem Aldı

Çin’in en büyük kripto para madencilerinden birisi olan Chandler Guo, Ethereum blockchaininde gerçekleşecek güncellemeye karşı çıktığını açıkladı. Kripto para borsalarından Poloniex, her iki sernayoya karşı önlem alıyor.

Guo, Ethereum blockchaininde bir fork yaparak Ethereum ağındaki proof-of-work (PoS) sürümünü devam ettirmek istiyor.

Ethereum topluluğu ise şu anda proof-of-work algoritması ile çalışan blockchaini, proof-of-stake (PoS) algoritmasına geçirmeye çalışıyor.

Ethereum topluluğunun başarılı olması halinde Ethereum ağında madencilik yapanlar zarar görebilir. Guo bu sebeple Ethereum madencilerinin madencilik yapmaya devam etmesini sağlayacak, ETHW adlı bir fork oluşturmaya çalışıyor.

Kripto para borsalarından Poloniex, Guo’nun bu planını destekleme kararı aldı. Poloniex tarafından yapılan açıklamaya göre borsa, hem “ETH’deki güncellemeyi, hem de yaşanabilecek potansiyel bir fork’u” destekleyecek.

Poloniex kullanıcıları bu sayede 8 Ağustos’tan itibaren ETH-ETHW paritesi ile alım-satım yapabilecek.

Eğer Ethereum topluuğu, proof-of-stake algoritmasına başarılı bir şekilde geçiş yaparsa, Poloniex ETHW ile yapılan işlemleri durduracak ve borsa kullanıcıları, hesaplarındaki ETHW’leri ETH’ye dönüştürebilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!