Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Poloniex Yeni Kurallar Sonrası İlk Listelemesini EOS ile Yaptı

En uzun süredir faaliyet vermekte olan ABD menşeli kripto para borsalarından birisi olan Poloniex, platformun yeni kripto para değerlendirme kurallarını açıklamasından sonra ilk listelemesini EOS ile yaptı.

Geçtiğimiz Şubat ayında Goldman Sachs destekli mobil ödeme firması Circle tarafından satın alınan Poloniex, salı günü yaptığı bir açıklamada EOS yatırma ve çekme işlemlerinin çoktan başlatıldığını, Tether, Bitcoin ve Ethereum pariteleri için olan işlemlerin ise Çarşamba günü başlayacağını duyurdu.

Poloniex aynı açıklama içerisinde sadece EOS ana ağ tokenlerini kabul edeceğini ve eski versiyondan kalan ERC-20 tokenlerini veya EOS airdrop tokenlerini kabul etmeyeceğini duyurdu.

Circle Kuralları

EOS’un listelenmesi haberi geçen hafta dokuz adet token’in borsadan çıkarılması kararından sonra geldi. Poloniex geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada FLO, FLDC, XVC, BCY, NXC, RADS, BLK ve RIC tokenlerini, firmanın asıl sahibi Circle tarafından uygulanan değerlendirme kuralları çerçevesinde borsadan çıkardığını belirtmişti. Circle’ın belirlediği bu yeni çerçeve, Circle’ın çeşitli ürünleri için listelenebilecek yeni kripto para birimlerini bulmayı hedefliyor.

EOS, Block.one tarafından geliştirilen açık kaynaklı bir blockchain protokolü. Sahip olduğunuz EOS tokenleri, EOS merkeziyetsiz işletme sistemi üzerinde band genişliği ve depolama için erişim izni sağlıyor. EOS ilk olarak Ethereum ağı üzerinde ERC-20 tokeni olarak piyasaya sürülmüştü ancak Haziran ayında kendi ana ağını piyasaya sürdü ve kendi blockchain’ine geçiş yaptı.

Poloniex üzerinde listelenme EOS sahipleri için iyiye işaret gibi gözüküyor. Ancak EOS’un fiyatı bu haberden sonra direkt olarak artışa geçmedi. Basın saatine göre EOS’un birim fiyatı 7,29 dolarda gezinmekte ve projenin toplam piyasa hacmi 6.600 milyar doların üzerinde. EOS da şu an kırmızıya çalan piyasanın etkisinde ve son 24 saat içerisinde %3’ün üzerinde değer kaybetmiş.

EOS’un ticari hacminin %40’tan fazlası OKEx, Huobi ve Binance üzerindeki USDT paritesinden gelmekte.

EOS bu verilerle CoinMarketCap sıralamasına göre top 10 içerisinde 5. sırada yer almakta.

KAYNAK: Cryptovest

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment