Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

eToro CEO’su İle Röportaj: Bazı Kurumlar Çoktan Kripto Piyasasına Giriş Yaptı

8 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı olan büyük brokerage firmalarından eToro‘nun CEO’su Yoni Assia, yaptığı özel bir röportajda bazı kurumların çoktan kripto piyasasına giriş yaptığını ifade etti.

Geçtiğimiz bir kaç ay içerisinde, içlerinde BlackTower’ın Ari Paul’u ve Multicoin Capital’in Kyle Samani‘si gibi önemli yatırımcılar ve analistler büyük çaplı kurumsal yatırımcıların kripto piyasasına girmesine önem vereceklerini açıklamışlardı.

Buna ek olarak güvenli depolar, çevrimdışı depolama seçenekleri, sigorta ve içsel yönetim sistemleri ile büyük yatırımcıların sermayesini korumayı amaçlayan bir kaç yeni emanet ve depolama çözümü de ortaya çıktı.

Sonuç olarak geçtiğimiz günlerde piyasa içerisindeki Bitcoin gibi kripto para birimlerine bir kaç yatırımcı tarafından sermaye akışı gerçekleştiğini gördük. Bunlardan birisi de 89 milyar dolarlık yatırım bankası Goldman Sachs. Sachs müşterilerine Bitcoin ürünleri önermeye ve tavsiye etmeye başlamıştı.

Goldman Sachs’ın göreve yeni atanan CEO’su David Solomon konu hakkında şunları ifade etti:

”Şu an Bitcoin için vadeli işlem sözleşmesine odaklanmış durumdayız ve bununla birlikte başka etkinlikler de yapabilme üzerine konuşuyoruz ancak bu çok dikkatli bir şekilde yürütülüyor. Müşterilerimizi dinliyoruz ve onlar bu şeyleri keşfederken onlara yardım etmeye çabalıyoruz.”

Kripto para birimlerinin yeni ortaya çıkan bir varlık sınıfı olarak ciddi bir ilgi çektiğinin farkında olan eToro CEO’su Yoni Assia, önümüzdeki aylarda Bitcoin’in büyümesini daha da arttırmak için daha fazla kurumun bu yola gireceğini ve bu sayede diğer büyük kripto para birimlerinin de geleneksel finans sektöründeki diğer yatırımcılardan yatırım alabileceğini ifade ediyor.

Assia konuyu şu şekilde açıkladı:

”Biz şimdiden bir kaç kurumun kripto piyasasına giriş yaptığını ve müşterilerine Bitcoin ürünleri sunduğunu gördük. Bu durum, yatırımcılar blockchain teknolojisinin değerini fark ettikçe daha da büyüyecek ve devam edecektir. Goldman Sachs yakın zamanda kendi Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi ticari masasını açtı ve biz daha fazla kurumun bunu takip etmesini bekliyoruz. Bitcoin tabii ki en çok bilinen kripto varlığı ancak piyasa geliştikçe ve yatırımcılar kendilerini daha fazla varlık ile içli dışlı yaptıkça, önerilen ürün yelpazesi de artacaktır. Ethereum ve diğerlerinin Bitcoin ürünlerini çok yakından takip etmesini bekliyoruz.”

Düzenleyici Değişiklik

Daha önce BitMEX CEO’su Arthur Hayes tarafından da vurgulandığı üzre, ABD, Japonya ve Güney Kore gibi büyük bir piyasada yaşanan tek bir kilit düzenleyici değişiklik, piyasanın sıradaki ralliyi destekleyecek güçlü temeller atmasını sağlayabilir.

Bu yılın başlarında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu resmi olarak Bitcoin ve Ether‘in menkul kıymet olmadığını ifade edip, blockchain sektöründeki düzenleyici belirsizliği bir nebze olsun ortadan kaldırmıştı.

Uzmanların 2019 yılının Şubat veya Mart ayında onaylanmasını beklediği Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF), kripto para piyasasının hiç çıkmadığı kadar yükseklere çıkmasını sağlayan yeni düzenleyici değişiklik olabilir.

Assia konu hakkında şunları düşünüyor:

”Düzenleyiciler tarafından verilen kararlar, piyasa gelişimi için çokça ihtiyaç duyulan daha elverişli bir kesinlik ortamı yaratmaya yardımcı oluyor. Kripto varlıklarına karşı düşünülerek ve bilgi verilerek yapılan hükümet politikalarını her zaman hoş karşıladık. Hükümetler kesinlikle uzun vadede paranın geleceği için sağlam bir temel atmak için, tüketiciyi koruma, iyi düzenlenmiş, güvenilir bir piyasa oluşturma konusunda kendi üstlerine düşen rolü oynayacaktır.”

eToro şimdiden en büyük hisse senedi ve döviz trading platformlarından birisi. Bununla beraber platform şu an 11 kripto para birimine de sahip. Bunun yanı sıra Robinhood veya Revolut gibi geleneksel finans sektöründen kripto sektörüne yavaş yavaş geçiş yapan firmaları da örnek gösterebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment