Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polonya Finans Kurumu, Anti-Kripto Kampanyasının Ardından Kripto Paraların Sonunda Yasal Olduğunu Söyledi

Polonya’nın finans gözlemcisi, 6 Haziran tarihinde yayınlanan resmi bir duyuruya göre, kripto paralı ticaret işlemlerinin ülkede tamamen yasal olduğunu teyit etti.

Polonya Mali Gözetim Komisyonu (KNF), yakın zamanda yaptığı açıklamada “borsaların ve büroların işleyişi ile ilgili ortaya çıkan yasal şüpheleri kabul ederek” kripto para ve kripto ticaretinin durumunu açıklığa kavuşturmaya çalıştı.

Komisyonun bildirisi, ülkedeki kripto para kullanımına karşı devam eden organize kampanyayı takip ediyor.

KNF, son açıklamasında, girişimcilerin kripto ticaretinden alıkonulmadığını, çünkü “kripto para ticaretini yasaklayan hiçbir düzenlemenin bulunmadığını” söyledi.

Bununla birlikte, mali otorite hükümetin kara para aklama, vergi kaçakçılığı ve terörün finansmanı gibi kripto parayla ilişkili risklerden korunmasını sağlamak için piyasaya yönelik düzenleyici bir çerçevenin geliştirilmesine odaklandığını da belirtti.

KNF, Bitcoin (BTC) ve alt koin’ler için 13 Temmuz 2018’de resmi olarak lanse edilecek olan bir düzenleyici sistem sunmayı planladığını duyurdu.

Geçtiğimiz ay komisyon, kripto yatırımlarının riskleri konusunda bir sosyal medya kampanyası düzenlemeyi de planlamıştı. Daha önce ise, şubat ayı ortalarında Polonya Merkez Bankası, bir adamın kripto paraya yatırım yaptıktan sonra tüm parasını kaybetmesiyle ilgili bir YouTube videosunun da yer aldığı bir anti-kripto kampanyasına gizlice 27.000 ABD doları tutarında fon sağladığını itiraf etmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment