Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polygon Ağını zkEVM Teknolojisine Taşıyacak Beta Sürüm İçin Tarih Belli Oldu

En popüler Ethereum (ETH) ölçeklendirme platformlarından biri olan Polygon (MATIC), üç buçuk ay süren testlerin ardından halka açık zkEVM mainnet’in beta sürümünün tarihini açıkladı.

Polygon tarafından yakın tarihte paylaşılan bir blog gönderisinde, merakla beklenen zkEVM mainnet beta sürümünün tarihini açıkladı. Ekip, bir aksaklık çıkmaması durumunda güncellemenin 27 Mart‘ta başlatılacağını beyan etti. Beta ağının neleri içereceğine dair kapsamlı bilgi paylaşılmadı. Bununla birlikte güncellemenin temel amacının, ağı ölçeklendirme ve hızını artırma olduğunu belirtildi.

Ekip, zkEVM test ağını geçtiğimiz ekim ayında başlatmıştı. Test ağı yayına girdiğinden bu yana 75.000’den fazla ZK kanıtı üretildi ve 5.000 akıllı sözleşme aktif hale getirildi. Mart ayında hayata geçecek güncellemeyle birlikte bir ZK kanıtının üretim maliyetinin 0,06 dolara düşeceği tahmin ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Polygon’un kurucu ortaklarından Sandeep Nailwal, zkEVM güncellemesini Ethereum’u ölçeklendirme ve Web3’ü kitlelere ulaştırma yolunda büyük bir adım olarak nitelendirdi.

Sıfır bilgi (ZK) teknolojisi birçok kişi tarafından blokzincirleri ve kriptografi için büyük bir gelişme olarak görülüyor. Bu teknoloji özünde işlemlerin hızını artırmayı ve maliyetlerini düşürmeyi amaçlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!