Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Haftada Üçe Katlayan Altcoin: Polygon Nedir?

Bir hafta içinde üçe katlayarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan Polygon (MATIC), 0,121 dolara çıkmayı başardı. Polygon ve MATIC coin nedir?

Polygon (MATIC), bir haftalık grafikte yükseliş ivmesini korudu ve %190 oranında artış gösterdi. Kripto para, aylık bazda fiyatını %291 oranında yükseltmeyi sürdürürken yıllık kazancı %440 oldu. 24 saatlik zaman dilimi içerisinde yukarı yönlü trendini korumayı başaran ve %60 oranında artış kaydeden MATIC, 0,121 dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Yükseliş trendini sürdüren Polygon (MATIC), piyasa değerini 596 milyon dolara kadar çıkardı. Sahip olduğu piyasa değeriyle ilk 100 kripto para arasında konumlanan MATIC coin, 24 saatte 531 milyon dolarlık işlem hacmine sahip.

polygon-matic
Kaynak

Polygon ve MATIC coin nedir?

Hindistan merkezli, daha önce Matic Network olarak bilinen ve isim değişikliğine giden Polygon, ethereum blockchain’ine uyumlu ağ oluşturulmasını sağlayan bir protokoldür. Yazılımcılar için geliştirilmiş olan Polygon, kullanıcıların ethereum ağı ile yüksek bir uyum sağlayabilmesini hedefliyor. Bunun yanı sıra ölçeklenebilirlik, güvenlik, topluluk iş birliği gibi birçok avantaj sunuyor.

Polygon ile oluşturulan blockchain ağları Metamask, MyCrypto ve Remix gibi tüm ethereum araçlarıyla uyumlu bir şekilde çalışıyor. Polygon’un projeleri arasında Aavegothchi, Polymarket, Easyfi gibi platformlar bulunuyor. Ayrıca Hudson Jameson, Ryan Sean Adams, John Lilic, Anthony Sassano gibi ethereum camiasının tanınan isimleri Polygon’a danışman olarak katıldı.

Polygon’un yerel tokenı olan MATIC, Polygon ekosistemi içerisinde kullanılmak üzere oluşturulmuş bir ödeme aracıdır. MATIC ile birlikte kullanıcıların ekosistemin gelişimine ve ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor. MATIC coin’in arzı 10 milyar ile sınırlı olurken dolaşımdaki arzı 4.9 milyara ulaştı. MATIC; Binance, Bitexen, Uniswap, Huobi, BitMAX, BitForex borsalarında listeleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!