Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polygon (MATIC) Tabanlı Oyun Platformundan 140 Milyon Dolar Çalındı

Polygon (MATIC) tabanlı blockchain oyun stüdyosu ve NFT pazar yeri Vulcan Forged, bir hacker tarafından hedef alınarak 140 milyon dolar kaybetti.

Hacker, platformda kullanılan kripto cüzdanlar arasından 96 kullanıcının özel anahtarlarını ele geçirdi ve cüzdanlardan toplam 4.5 milyon adet Vulcan Forged yerel kripto para birimi PRY (yaklaşık 140 milyon dolar) çaldı. Şirket yaptığı paylaşım ile gerçekleşen hack olayının kendi sorumluluklarında olduğunu ve kullanıcıların zararlarını karşılayacaklarını söyledi.

Şirket Ceo’su Jamie Thompson hack olayı üzerine yaptığı açıklamada:

Hacker, Vulcan Forged’ın müşterilerine varlıklarını yönetmeleri için sağladığı hizmet olan semi-custodial cüzdanlara saldırdı. Hack olayı, cüzdan sağlayıcı Venly’den kaynaklı değil, Vulcan Forged’daki bir güvenlik açığından meydana geldi.

açıklamalarında bulundu.

Etherscan verilerine göre borsalarda dahil olmak üzere Vulcan Forged yerel kripto para birimi olan PRY’ye sahip olan toplam 6.501 cüzdan bulunuyor. Hacker çaldığı toplam PRY ile 50 milyon maksimum arzdan %9’una sahip olmayı başardı.

Thompson, şirketin sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda:

Olay şu ki birisi sunucularımıza saldırdı. Kullanıcıların Venly kimlik bilgilerini ele geçirdi ve bu bilgileri, MyForge kullanıcılarının özel anahtarlarını çalmak için kullandı. İleride böyle bir sorun ile karşılaşmamak için artık merkezi olmayan cüzdanlardan başka bir şey kullanmayacağız.

dedi.

Vulcan Forged şirketine ait olan MyForge, kullanıcılarının varlıklarını görüntülemesini sağlayan bir varlık yönetimi aracıdır.

Vulcan Forged bünyesinde, kazanmak için oyna (play to earn) modelinde oyunlar geliştirmenin ve yayınlamanın yanı sıra bir NFT pazar yerine ve merkeziyetsiz borsaya (DEX) sahiptir.

 

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!