Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polygon’dan Merkeziyetsizlik İçin Dev Hamle: Coinbase ve Ethereum Detayı!

Polygon (MATIC) merkeziyetsizlik adına önemli bir adım atarak Coinbase ve Ethereum Vakfı yetkilileri de dahil olmak üzere 13 üyeli bir protokol konseyi önerdi.

Polygon Labs, merkeziyetsizlik artırmak adına Protokol Konseyi oluşturmayı amaçlayan ve yönetişimi iyileştirmeye yönelik yeni bir öneri olan PIP-29’u tanıttı. Söz konusu konseyi, 13 üyeye sahip olacak.

Protokol Konseyi’nin hem güvenlik hem de bir sonraki sürümlere sorunsuz bir şekilde entegrasyonun sağlanmasında önemli bir rol oynayacağı tahmin ediliyor.

Önerisi yapılan konsey üyelerinin arasında Blockchain dedektifi ZachXBT, Polygon yetkilisi Mudit Gupta, Coinbase yetkilisi Viktor Bunin, merkeziyetsiz borsa Sommelier Finance kurucusu Zaki Manian,  Ethereum Vakfı araştırmacıısı Justin Drake, Polygon zkEVM kurucu ortağı Jordi Baylina, Ethereum Fransa Başkanı Jerome de Tycyer ve birçok kişi yer alıyor.

Protokol Konseyi, Ethereum ağında yer alan ve gelecekte piyasaya sürülecek protokollerle ilgili değişiklikleri denetleyeceği belirtildi. Söz konusu ekip, değişikliklerde önemli bir rol üstlenecek.

Polygon akıllı sözleşmesi üzerinde yapılacak bir değişiklikte üyelerin en az 7’sinin onay vermesi gerekli olacak ve 1 hafta verilecek. Ancak 10 kişinin onay vermesi halinde karar direkt olarak yürürlüğe girecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!