Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polygon’dan Sıfır Bilgi Kanıtına (ZKP) Dayalı Yeni Ürün: “Polygon ID”

Popüler Ethereum (ETH) ölçeklendirme protokolü Polygon (MATIC), “Polygon ID” adlı bir web3 tanımlama hizmetini piyasaya sürdü.

Polygon ekibi tarafından yakın tarihte yapılan bir açıklamada, Sıfır Bilgi (ZK) teknolojisine dayalı Polygon ID adlı ürünün piyasaya sürüldüğü duyuruldu. Ekip, bu ürün sayesinde kullanıcıların hassas bilgilerini ifşa etmeden kimliklerini veya kimlik bilgilerini doğrulamalarına olanak tanınacağını belirtti.

Şirket tarafından yapılan açıklamada ürünün işlevsel amacına yer verildi:

Polygon ID araç seti, geliştiriciler tarafından gelişmiş bir kayıt kullanıcı arayüzü gibi özelliklerin kilidini açmak, yasal uyumluluğa yardımcı olmak, kullanıcı kimliklerini doğrulamaya gibi amaçlara hizmet edecek.

Öte yandan Polygon ID’nin merkezi borsalar (CEX) veya merkeziyetsiz borsalar (DEX) platformları gibi alanlarda “Müşterini Tanı” (KYC) süreci gibi uyumluluk durumlarında faydalı olması planlanıyor. Geleneksel dijital dünyada kimlik bilgilerini doğrulamak ve gerçeklik kanıtı gibi durumlarda birçok hassas bilginin üçüncü taraflarla paylaşılması gerekirken kullanıcılar, bu yeni teknoloji sayesinde sadece Polygon ID’leri ile güvenli ve doğrulanabilir bir şekilde kimlik kanıtı yapabilecekler.

Polygon kurucu ortağı David Schwartz konuyla ilgili yaptığı açıklamada sunulan bu yeni ürünün piyasada farklılık yaratacağına değindi:

Ortalama bir tüketicinin kullanabileceği bir şekilde kimlik sağlamak, dijital kimliğin benimsenmesinin kutsal kasesidir. Şimdiye kadar başka hiçbir kimlik çözümü ZK teknolojisini kullanarak ana akım benimseme için gereken ölçeklenebilirliği sağlayamadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!