Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polygon’un Beklenen Hard Fork’u Başarıyla Tamamlandı: Neler Değişti?

Popüler kripto para projesi Polygon (MATIC), ağ üzerinde önemli değişiklikleri içeren hard fork’unu tamamladı. 

Polygon ekibi, hard fork’unun başarıyla sonuçlandığını duyurdu. Aralık ayında topluluk tarafından onaylanan 2 teklifi içeren bu güncellemeyle birlikte yoğun faaliyet dönemlerinde ağın işlem ücretleri kontrol altında tutulacak ve yeniden düzenlemeler için gereken süre (Reorg) kısalacak.

Geliştirici ekip Polygon Labs‘ın paylaştığı sosyal medya gönderisine göre ağ güncellemesi salı günü TSİ 13:45’de tamamlandı.

Hard fork’un detaylarına bakıldığında özellikle ağ ücretleri konusunda yapılan yenilik kullanıcıları sevindirecek nitelikte görünüyor. Ağ üzerinde yüksek talep olduğunda normalin çok üstüne çıkan işlem ücretleri bu sayede kontrol altına alınacak ve faaliyetlerin arttığı durumlarda bile bu yeni mekanizma sayesinde işlem ücretlerinin düşük kalması sağlanacak. Sayısal açıdan bakıldığında bu güncellemeyle birlikte %12,5’lik mevcut baz işlem ücreti oranı %6,25‘e düşürülmüş oldu.

İkincil olarak devreye sokulan Reorg çözümü ise ağdaki bir bloğun tamamlanması için gereken sürenin kısaltılması anlamına geliyor. Bu sayede, bir doğrulayıcının ağ üzerindeki düğümü (node) tamamlamak istediğinde ortaya çıkan uzun süreli yeniden düzenleme sürecini kısaltılması amaçlanıyor.

CoinGecko verilerine göre MATIC son bir haftalık zaman diliminde %17,4 yükseliş performansı sergiledi ve haberin kaleme alındığı esnada 1,01 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!